Bragmayer Zsanett történelmi sikert ért el az olimpián

BRAGMAYER Zsanett triatlon olimpia
Tokió, 2021. július 26. Bragmayer Zsanett a világméretű koronavírus-járvány miatt elhalasztott 2020-as tokiói nyári olimpia női triatlonversenyében az Odaiba Kikötőparkban 2021. július 27-én. A magyar sportoló a 12. helyen végzett. MTI/Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Bragmayer Zsanett a 12. helyen végzett a női triatlonosok versenyében kedden a tokiói olimpián, míg a másik magyar, Kovács Zsófia kiesett.
Vágólapra másolva!

Az 56 fős mezőnyt az időjárás ezúttal alaposan próbára tette. A kezdést jégeső nehezítette - ezért 15 perces késéssel tudtak rajtolni -, a folytatást szél és hideg hőmérséklet, majd a végén már mindez páraként jelentkezett.

Az 1,5 kilométer úszásból, 40 kilométernyi kerékpározásból, 10 kilométeres futásból álló távon az esélyesek ötfős csoportja kerékpáron már meglépett, Bragmayer az üldözők között azonban nagyszerűen tartotta magát. Az utolsó számra a 12. helyen vágott neki, amelyet bravúrral meg is tartott.

Bragmayer Zsanett történelmi sikert ért el az olimpián Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A magyar női triatlonosok közül ez a legjobb olimpiai helyezés, az eddigi csúcsot Edöcsény Nóra 2000-es szereplése jelentette, aki Sydney-ben a 19. volt. A harmadik olimpiáján induló Kovács Zsófiát közben lekörözték, így 19 társához hasonlóan nem tudta befejezni a versenyt.

Az aranyérmet a 33 éves bermudai Flora Duffy szerezte meg nagy fölénnyel. Ez volt Bermuda első olimpiai aranyérme.

A férfiak versenyében hétfőn a magyarok közül Bicsák Bence a hetedik, Tóth Tamás pedig a 29. helyen végzett.

Eredmények:
triatlon, nők, olimpiai bajnok:
Flora Duffy (Bermuda) 1:55.36 óra
2. Georgia Taylor-Brown (Nagy-Britannia) 1:56.50
3. Katie Zaferes (Egyesült Álalmok) 1:57.03
...12. Bragmayer Zsanett 2:00.00
Kovács Zsófia helyezetlen.