Társoldalunk:

Szenzációs versenyzéssel 4. lett az olimpián a 19 éves magyar kerékpáros

2021.07.27. 09:20

Vas Kata Blanka elképesztő teljesítményt nyújtott hegyikerékpározásban. A 19 éves fiatal magyar versenyző a bravúros 4. helyen ért célba.

Hiába esett el az első körben, Vas Kata Blanka hatalmasat küzdve, körről körre folyamatosan javított a pozícióján, és alig 19 évesen csupán egyetlen hellyel maradt le a dobogóról. A fiatal tehetség 4. helye az elmúlt évtizedek legnagyszerűbb eredménye a magyar kerékpársportban. 

Nagyon nehéz volt és nagyon izgultam, de jó nyomot választottam az utolsó sorból indulva. Jól sikerült a rajtom, majd hibáztam párat, de bíztam magamban, hogy a saját tempóm jó lesz. De nem akartam túl hamar felérni, mert akkor lehet megrogytam volna, így viszont sikerült a 4. helyre odaérnem.  Nem erőben, hanem technikában voltam jobb a többieknél, a pálya felfelé is technikás volt a sár miatt, ez kifejezetten jól jött a számomra

Én voltam a legfiatalabb a mezőnyben, még mindig nem hiszem el, hogy 4. lettem. Felnőtt mezőnyben nem versenyeztem világkupán, csak U23-ban, így nem tudtam, mire leszek képes. A verseny előtt egy órával átépítették a pályát, de a lényeges részeket, a saras emelkedőket sikerült bejárnom és megtalálnom a jó nyomot" - értékelt boldogan az M4 Sporton az egyik legtehetségesebb magyar sportoló.

A versenyen hármas svájci siker született, Jolanda Neff lett az olimpiai bajnok, a magyar bringás mögötte bő kétperces hátrányban ért célba, a magyar kerékpársport történetének legjobb ötkarikás eredményét szolgáltatva.