Társoldalunk:

Legyőzte Amerikát és négy között a férfi kardcsapat

2021.07.28. 05:37

A magyar férfi kardcsapat magabiztosan, 45-36-ra nyert az Egyesült Államok ellen és ezzel négy közé jutott a tokiói olimpián. A döntőbe jutásért a mieink az olaszok ellen vívnak, az a meccs 6.40-kor kezdődik.

Kiküldött munkatársunk, Lantos Gábor helyszíni jelentése a XXXII. nyári olimpiáról, Tokióból.

Kis csúszással ugyan, de magyar idő szerint hajnali 4.40-kor elkezdődtek a negyeddöntők a férfi kardozók csapatversenyén. A Decsi Tamás, Szatmári András, Szilágyi Áron összetételű együttesnek a négy közé jutásért az Egyesült Államok ellen kellett vívnia.

A mérkőzés nem tartogatott különösebb izgalmakat, mert a magyarok nagyon jól, magabiztosan vívtak. Közülük is kiemelkedett Decsi Tamás, aki csak az olimpiai ezüstérmes Homertől kapott ki 6-5-re, másik két ellenfelét magabiztosan verte. Első meccsnek ez mindenképpen jó volt, a folytatásban már az éremért lép pástra a magyar kardválogatott.

Szatmári András öröme az Egyesült Államok elleni férfi kard csapat negyeddöntőbenForrás: AFP/Mohd Rasfan

Ellenfelünk az olasz csapat lesz, amely elképesztő izgalmak után jutott tovább Iránnal szemben. 44-44-nél egy egylámpás olasz tus kellett a győzelmükhöz, de nagyon megszenvedtek. A másik ágon a nagy esélyes Dél-Korea és Németország vív az elődöntőben.

"Jól éreztem magam a páston" - mondta a világbajnok Szatmári András, aki a szombati egyéni versenyben meglepetésre már a 32 között kiesett. - Kicsit fejben rendbe kellett tenni magam, rendezni kellett a gondolataimat, de úgy gondolom, hogy sikerült. Az első asszómmal lendületet tudtam adni a csapatnak, ez szerintem kitartott a végéig. Volt egy-két asszó, amelyben meginogtunk, de jól kijöttünk ezekből, úgyhogy megyünk tovább!"