Társoldalunk:

Fontos bejelentést tett az amerikai szövetség a szupersztár tornász, Simone Biles kapcsán

2021.07.28. 11:10

Korábban az Origo is beszámolt róla, hogy az amerikai női tornász csapat Simone Biles nélkül második lett a csapatversenyben. Elsőre úgy tűnt, hogy egy kisebb sérülés hátráltatja a 24 éves négyszeres olimpiai bajnokot, de később kiderült, hogy nem bírja a rá nehezedő nyomást, ezért lépett vissza a versenytől.

Biles a csapaton kívül a szerenkénti döntőkben és az egyéni összetettben is érdekelt lenne még az olimpián, azonban ezzel kapcsolatban az Amerikai Tornász Szövetség az alábbi közleményt adta ki:

„A további orvosi vizsgálatokat követően Simone Biles nem indul az egyéni összetett versenyben a tokiói olimpiai játékokon azért, hogy a mentális egészségére fókuszálhasson. Simone állapotát folyamatosan nyomon követik azért, hogy kiderüljön, képes lesz-e részt venni a következő heti egyéni döntőkben. Jade Carey, akinek a kilencedik legmagasabb pontja lett a selejtezőkben, ő fogja helyettesíteni Simone-t az egyéni összetettben.

Mi teljes szívvel támogatjuk Simone döntését és gratulálunk a bátorságáért, hogy az ő jól létét helyezte előtérbe. A bátorsága megmutatja újra, hogy miért lett ő példakép olyan sokak számára."