Társoldalunk:

Milák Kristóf: Az elszakadt úszónadrág sem zavart meg abban, hogy olimpiai bajnok legyek

2021.07.28. 04:44

A tokiói olimpián 200 méter pillangón toronymagasan lett olimpiai bajnok Milák Kristóf. A 21 éves úszónak 10 perccel a döntő előtt még nadrágot kellett cserélnie, de ez sem zavarta meg abban, hogy csak a versenyre koncentráljon és megszerezze élete első olimpiai aranyérmét. A negyedikként célba érő Kenderesi Tamás viszont rendkívül csalódottan nyilatkozott a finálét követően.

A 21 éves úszó olimpiai rekorddal, 1:51.25-s idővel lett olimpiai bajnok, gyakorlatilag tönkreverte a mezőnyt. Nem sokkal a fantasztikus győzelme után elégedetten nyilatkozott az M4 Sportnak, és kiderült egy érdekesség is, amellyel a finálé előtt meg kellett küzdenie.

Azért vettem most le a maszkom egy pillanatra, hogy az emberek lássák a reakciómat. Nagyon örülök. Bár azt el kell mondanom, hogy éppen a döntő előtt szakadt szét az úszónadrágom, így ez egy picit elvette a figyelmem. Mindössze 10 perccel a szám előtt vettem fel új úszónadrágot, de végül nem lett gond ebből" - árulta el Milák Kristóf.

"Büszke vagyok magamra és mindenkire, aki segített. Mindenki tudja, hogy kikre gondolok, rengetegen magukénak érezhetik ezt az eredményt" - tette hozzá az immár olimpiai bajnok sportoló.

Milák Kristóf csak a saját úszására koncentrált a döntőbenForrás: AFP/Odd Andersen

A fiatal úszó nem foglalkozott azzal, hogy a 200 pillangón korábban elért világcsúcsa miatt már sokan előre odaadták neki az aranyat. Ezzel a teherrel nem foglalkoztam, csak a saját eredményemmel, de örülök, hogy mindenki ilyen előrelátóan gondolkodik. Nem foglalkoztam az ellenfelekkel. Semmit sem éreztem, csak annyit, hogy a lehető legjobb idővel teljesítsem a távot. Az volt a célom, hogy leússzam" - mondta Milák.

A friss olimpiai bajnok az aranyérem átvétele után is megosztott néhány gondolatot a sajtóval.

Egy olyan súly van ezen az érmen, amely hosszú ideje nyomja a vállamat. Szerencsére most fellélegezhetek. Nagyon sokat köszönhetek édesapámnak és természetesen rengeteget jelent édesanyám szeretete, törődése, ideje, pénze, energiája, odafigyelése. Mindig tudni fogom, honnan jöttem. Szeretném megköszönni a csapatomnak, az egyesületemnek, mindenkinek, aki segített a felkészülésben. Itt ülhetnénk napestig, ha megpróbálnék felsorolni mindenkit. Senki nem veheti el tőlem már ezt az aranyat, nagyon büszke vagyok rá, remélem nem ez lesz az egyetlen érmem" - nyilatkozta az úszó, aki több számban is a medencébe ugrik még Tokióban.

A Rióban bronzérmes Kenderesi Tamás ezúttal csak egy hajszállal maradt le az újabb harmadik helyről és végül negyedikként ért célba. A 24 éves úszó rendkívül csalódottan értékelt a döntő után.

Nagyon csalódott vagyok most, kevéssel maradtam le az éremről. Azt éreztem, ha Chad Le Clost meg tudom verni, érmes is lehetek. Egy tized, vagy annyi se volt amennyin múlott, ez most nagyon fáj. Az idő nem számít, főleg nem egy reggeli úszás során. Most csalódott vagyok. Mindenképpen szerettem volna egy második érmet nyerni, ez most fáj, csak erre tudok gondolni. Ennél jobban nem tudok edzeni, odafigyelni magamra. Mindent megtettem, most csak ennyi jött ki. Nagyon fáj, hogy nem lett meg az érem" - mondta Kenderesi Tamás.