A tornász Kovács Zsófia nem edzhet csütörtöki döntője előtt

Tokyo olympics Tokió 2020, 2020-as tokiói olimpiai játékok, olimpia, nyár, nyári olimpiai játékok, XXXII. nyári olimpiai játékok, 2021.07.25, Kovács Zsófia, tornász
Hungary's Zsofia Kovacs competes in the uneven bars event of the artistic gymnastics women's qualification during the Tokyo 2020 Olympic Games at the Ariake Gymnastics Centre in Tokyo on July 25, 2021. (Photo by Martin BUREAU / AFP)
Vágólapra másolva!
A tornász Kovács Zsófia logisztikai okok miatt nem edzhet az egyéni összetett csütörtöki döntője előtt a tokiói olimpián.
Vágólapra másolva!

A magyar szövetség beszámolója szerint a kétszeres Európa-bajnok szerdán kétszer tréningezett, azonban csütörtökön a döntő előtti edzéslehetőséggel nem tud élni, ugyanis a transzferek menetrendje nem kedvező, így a tréning kezdete előtt egy órával már a csarnokban lennének, és az edzést követően csak egy óra múlva tudnának visszatérni az olimpiai faluba.

"A körülmények miatt úgy döntöttünk, hogy a nyújtó- és erősítőgyakorlatokat az olimpiai falu sportcentrumában csináljuk meg, és utána utazunk majd a versenyre" - mondta Kovács, aki a 11. helyen került be a vasárnapi selejtezőből a 24 fős döntőbe, amely magyar idő szerint 12.50-kor kezdődik.

Kovács Zsófia a 11. helyen jutott a döntőbe Forrás: AFP/Martin Bureau

"Fizikálisan és mentálisan is készen kell állnia Zsófinak. Azt látom rajta, hogy rendkívül koncentrál, és meg fogja csinálni a feladatát. Természetesen apró hibák mindig vannak, de úgy vettem észre, hogy nagyon fókuszált" - fogalmazott edzője, Trenka János.

Hozzátette, tanítványa az edzéseken is igyekezett kihozni magából a maximumot, gerendán és különösen felemáskorláton nagyon szépen dolgozott, és szerdán kiemelkedő korlátgyakorlatot mutatott be.

"Fizikálisan rendben van, és azt érzem rajta, hogy fejben is felszabadult" - vélekedett Trenka.