Szilágyi Áron: Az egész csapat dominált és uraltuk a mérkőzést

Tokió 2020, 2020-as tokiói olimpiai játékok, olimpia, nyár, nyári olimpiai játékok, XXXII. nyári olimpiai játékok, 2021.07.28., vívás, kard, kardcsapat, bronzmeccs, győzelem, Szilágyi Áron
Germany's Max Hartung celebrates after winning against Hungary's Aron Szilagyi in the men's sabre team bronze medal bout during the Tokyo 2020 Olympic Games at the Makuhari Messe Hall in Chiba City, Chiba Prefecture, Japan, on July 28, 2021. (Photo by Mohd RASFAN / AFP)
Vágólapra másolva!
Bár csalódottak voltak az elődöntős vereség miatt, a megnyert bronzéremről beszéltek a magyar férfi kardválogatott tagjai és Decsi András edző azt követően, hogy az együttes a helyosztón 45-40-re legyőzte a németeket a fegyvernem szerdai csapatversenyében, a tokiói olimpián.
Vágólapra másolva!

Ebben a számban legutóbb 25 éve, Atlantában végeztek dobogós helyen - a másodikon - a magyarok.

"Jó kis játszma volt, hogy az elvesztett elődöntő után összekapjam magam. Nagy csapatmunka a mai teljesítményünk. Mindenkinek köszönjük, aki otthonról szurkolt nekünk!" - nyilatkozott Szatmári András.
A csereember Gémesi Csanád remekült szállt be a csapatba, a bronzmeccsen nagyszerűen és rendkívül koncentráltan vívott.

"A páston kívül én nagyon barátságos ember vagyok, de itt nincs helye a barátságnak. Itt gyilkolni kell, itt van egy ellenfél, akit szét kell csapni. Az utóbbi időben nekem jól megy a németek ellen, jól fel tudtam készülni belőlük és általában megvertem őket" - mondta a 28 éves gödöllői kardozó, aki első olimpiáján szerepelt.

Szatmári András is remekül vívott a bronzmeccsen Forrás: AFP/Mohd Rasfan

A négy vívó közül a legfeszültebbnek Szilágyi Áron tűnt az úgynevezett vegyes zónában, bár egy apró mosolyt azért az ő arcán is fel lehetett fedezni.

- fogalmazott a háromszoros olimpiai bajnok.

Társai azt mondták, ők teljesen biztosak voltak Szilágyiban, nem volt kérdés számukra, hogy megnyeri az összecsapást.
"Az elvesztett elődöntő után kimondtuk a triviálist, hogy meg kell nyernünk a bronzérmet. Sikerült, és ennek nagyon örülünk. Ez egy megnyert bronzérem" - tette hozzá Szilágyi.

Szilágyi Áron immáron négyszeres olimpiai érmesnek mondhatja magát Forrás: AFP/Mohd Rasfan

Decsi Tamás, a válogatott tagja, aki az Origónak külön is nyilatkozott, láthatóan meghatódott a németek elleni siker után.

"Érmet szerettünk volna szerezni, lehetőleg minél fényesebbet. Az elődöntőben nagyon közel voltunk a sikerhez, ennél talán nem is lehet közelebb lenni, és csalódottak voltunk, hogy nem vívhatunk döntőt.

Ez volt a terv, de elég hamar túl kellett magunkat tenni ezen, hiszen azt a teljesítményt, amelyet a srácok az elmúlt években nyújtottak, meg kellett koronázni egy olimpiai éremmel - értékelt a szakember. - Mindent meg kellett tenni azért, hogy úgy tudjanak felállni a pástra az utolsó mérkőzésen, hogy megszerzik az érmet."

Decsi András kiemelte: előre eltervezték, hogy Gémesi is szóhoz jut, Szilágyi befejező ember szerepét pedig úgy jellemezte, hogy ez egy felelősségteljes, nehéz pozíció.

Most olyan volt a helyzet, hogy nagyon vezettünk, így kellett befejeznie, de ilyenkor is jöhetnek olyan hullámvölgyek, amelyekből nehéz kimászni és nehéz megtörni a rossz ritmust. Szerintem ez is az ő nagyságát bizonyítja, hogy ebbe nem rokkant bele a páston, hanem képes volt fordítani egyet a keréken, és aztán győztesen levonulni" - méltatta Szilágyi Áront a szakember.