Társoldalunk:

Bíró Attila: Nem ájulunk el ettől a győzelemtől

2021.07.28. 08:47

Bíró Attila, a magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya rendkívül higgadtan értékelte, hogy csapata 10-9-re legyőzte az olimpiákon a 2012-es londoni és a 2016-os riói játékokat is veretlenül nyerő Egyesült Államok csapatát. 

Ez a győzelem egészen biztos, hogy nagyon sokat fog lendíteni a csapat önbizalmá, és szerintem az is eldőlt, hogy a sikerrel megvan a negyeddöntőtbe jutás" - monta Bíró Attila, aki már kicsivel távolabbra is nézett.

Ha a továbbiakban is így teljesítünk, akkor szerintem már gondolhatunk arra, hogy elődöntőt is játszhatunk. Az biztos, hogy ha a következő fordulóban megverjük japánt, akkor már biztos a csoport másodikok vagyunk."

Bíró Attila szövetségi kapitány a női vízilabda-válogatott edzésén a tokiói Tacumi Vízilabdaközpontban 2021. július 22-én. A világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia július 23-án kezdődikForrás: MTI/Kovács Tamás

És, hogy mi kellett a győzelemhez a kapitány szerint?

"Koncentráció és kiemelkedő harci szellem jellemzett bennünket. Tudtuk tartani az amerikaiak gyors ritmusát, sőt néha mi is rá tudtunk gyorsítani, de, ha arról volt szó, akkor lassítani is tudtuk a játékot, ahogy éppen szükséges volt."

Míg az orosz csapat elleni pontvesztés, mert az első forduló 10-10-es döntetlentjét bátran nevezhetjük annak, után Bíró Attila nem titkolta elégedetlenségét, most ugyanúgy nem titkolta, hogy elégedett a lányok teljesítményével.

Ma sokkal több volt a játékunkban a pizítívum, de azért sok konzekvenvciát nem vonnék le, mert végső soron ez is csak egy meccs volt, nem ájulunk el ettől az eredménytől. Természetesen öröm látni, hogy jól állunk a centerben, Parks Rebecca nagyszerűen játszott (ő szerezte a győztes gólt is - a szerk.), és remélem, hogy a folytatásban többen csatlakoznak hozzá, és hasonlóan kiemelkedő teljesítményt tudnak nyújtani.