Társoldalunk:

Cseh László: Óriási fegyvertény volt bekerülni a döntőbe

2021.07.29. 06:00

Cseh László a csütörtöki elődöntőből a nyolcadik helyen bejutott a pénteki fináléba 200 méter vegyesen a tokiói olimpia úszóversenyén, így egy újabb nappal hosszabbította meg pályafutását.

Az utolsó versenyén szereplő 35 éves Cseh - aki ebben a számban Pekingben ezüst-, Londonban bronzérmes volt - 1:57.64 perccel csapott a célba, ami elég volt a döntőbe jutáshoz. Így pénteken zárja le kiemelkedő karrierjét, melyet többek között két világbajnoki cím és hat ötkarikás érem fémjelez. A kiváló úszás után az M4 Sport kamerája előtt nyilatkozott:

Cse László bejutott a döntőbeForrás: MTI/Kovács Tamás

„Nagyon örülök, hogy döntőbe kerültem. Na meg annak is, hogy a versenytársaim ennyire elismernek. Annyira nem értékeltem magamat, mint ahogy mások értékelnek. De dolgozom rajta. Nem olyan már az idő, mint tíz évvel ezelőtt, de próbálkozom. Óriási fegyvertény volt bekerülni a döntőbe. A fináléba nem tudom, mi fog történni, de próbálom a lehető legjobbat nyújtani. Teljesen mindegy, hányadik helyen végzek, már most is jól éreztem magam" – árulta el Cseh László.

A 200 méter vegyes fináléját pénteken - közép-európai idő szerint - 4.16-kor rendezik.