Hosszú Katinka édesapja üzent a lányát bántó szurkolóknak

Hosszú Katinka úszás 400 vegyes Tokyo olympics Tokió 2020, 2020-as tokiói olimpiai játékok, olimpia, nyár, nyári olimpiai játékok, XXXII. nyári olimpiai játékok, 2021.07.25
Tokió, 2021. július 25. Hosszú Katinka a női 400 méteres vegyesúszás döntője után a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Tokiói Vizes Központban 2021. július 25-én. A címvédő magyar sportoló az ötödik helyen végzett. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Hosszú Katinka a 400 vegyesen elért ötödik hely után 200 vegyesen a hetedik pozícióban zárt a tokiói olimpián. Bár természetesen három olimpiai arany után ilyesmi előfordulhat, a rajongók egyből találgatni kezdtek: vajon mi okozhatta ezt a visszaesést, és mitől ilyen bosszús és elégedetlen a sztársportoló. Kerülte az újságírókat, bezárkózott, az pedig csak olaj volt a tűzre, hogy lemondta a 200 pillangón a szereplést.
Vágólapra másolva!

Szerda hajnali döntője után maga is elismerte, valami nem stimmel.

„Nagyon frusztrál, hogy így sikerült. Valószínűleg több idő kellett volna, hogy kitaláljak egy teljesen új felkészülést.

Ennek ellenére nem tudtam volna jobbat, próbálkoztam mindennel, hogy gyorsabb legyek" – fogalmazott az M4 Sportnak Katinka, aki háton még rajthoz áll.

A magyarázat ellenére sokan Shane Tusupot emlegették, aki pókerarccal nézte végig volt feleségének szereplését, semmilyen érzelmet nem lehetett leolvasni róla.

Shane Tusup nélkül nem megy olyan jól Hosszú Katinkának Forrás: Instagram/tusup11

A számok persze nem hazudnak, a bajnoknő a 200 méter előfutamban négy másodperccel úszott rosszabbat 2015-ös világcsúcsánál, vasárnap pedig 9 másodperccel volt rosszabb 400 vegyesen, mint Rióban az „aranyfutamon", amikor még Tusup volt az edzője. Nélküle mintha nem menne annyira a szekér.

A Bors kereste az amerikai edzőt is, azonban nem kívánta értékelni exe szereplését, Hosszú Katinka édesapja viszont megszólalt a lapnak.

Katinka édesapja szerint viszont egész más áll a háttérben.

Hosszú István szerint nincs dráma és aggodalomra semmi ok, egyszerűen arról van szó, hogy a Covid alaposan betett Katinkának.

Nem úgy alakult eddig ez az olimpia, ahogy Hosszú Katinka remélte Forrás: MTI/Kovács Tamás

„Ez van, de nincs semmi baj Katinka teljesítményével,

– nyilatkozta a Borsnak a korábbi válogatott kosárlabdázó.

„A koronavírus miatt kialakult helyzet és kényszerszünet nagyon rosszat tett neki, nagyon

megnehezítette a felkészülését és a formaidőzítését. Ez sajnos vitathatatlan. A másik, hogy azért Katka már harminckét éves, a mezőnyben szinte mindenki fiatalabb nála.

Nyilván a versenysportban nem ideális, ha valaki harminckét éves, lehet, hosszú volt már neki ez a táv" – elmélkedett a lapnak Hosszú István.