Társoldalunk:

A csalódott Kapás Boglárka elsírta magát az olimpiai döntő után

2021.07.29. 05:08

Kapás Boglárka a női 200 méter pillangóúszás döntőjében a negyedik helyen végzett. A Rióban bronzérmes úszó nagyon szeretett volna érmet szerezni, amelyről ezúttal lemaradt, és a sajtónak adott nyilatkozata végén könnyek között távozott.

A Rióban 800 méter gyorson bronzérmes úszó világbajnoki címvédőként vágott neki a 200 méteres pillangóúszás döntőjének, amelyben egyértelműen az éremesélyesek közé tartozott. Kapás Boglárka féltávnál az 5. helyen fordult, végül hatalmas hajrával a 4. helyen ért be 2:06.53-s idővel. 

Bíztam benne, hogy az érem összejön, meglepődtem, hogy nem nekem világít a lámpa. Kiadtam magamból mindent, alig bírtam célba érni. Ez van, negyedik lettem" - válaszolta a 28 éves úszó az M4 Sportnak arra a kérdésre, hogy milyen érzések játszódtak le benne a finálét követően.

Kapás Boglárkának ezúttal nem jött össze az éremszerzésForrás: MTI/Kovács Tamás

Minden a tervek szerint alakult, de nagyon elhúzott a mezőny. Az olimpiai bajnoki címet szerző kínai ellenfelemnél nem lepett meg, hogy nem tudom megfogni, hiszen nagyszerű idővel jutott tovább. A két amerikait jó lett volna megelőzni, de sajnos nem sikerült. Ez van, negyedik lettem, nem akarom túlelemezni" - tette hozzá Kapás.

Az úszó végig mosolyogva nyilatkozott, azonban az interjú végén eltört nála a mécses, nem tudott megszólalni és könnyek között távozott az uszodából.