Rasszista kijelentése miatt hazazavartak az olimpiáról egy német sportvezetőt

Tokyo 2020 - Cycling Sports Olympics Oly Summer Games 2020 2021 Tokyo Men Horizontal CYCLING TIME TRIAL
29 July 2021, Japan, Oyama: Cycling: Olympics, Oyama (22.10km), men, individual time trial at Fuji International Speedway. Patrick Moster, Sports Director of the BDR (German Cycling Federation), stands on the side of the track next to Azzedine Lagab from Algeria in action during the time trial. Photo: Sebastian Gollnow/dpa (Photo by Sebastian Gollnow / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Hazaküldték a tokiói olimpiáról a Német Kerékpáros Szövetség sportigazgatóját, miután férfiak szerdai időfutamversenye alatt rasszista megjegyzéseket tett az algériai és eritreai indulókra. 
Vágólapra másolva!

Patrick Moster bekiabálása a németek versenyzőjének, Nikias Arndt-nak tisztán hallható volt a közvetítésben:

"Kapd el a tevehajcsárokat! Kapd el a tevehajcsárokat! Gyerünk!"

A német bringás algériai és eritreai riválisait próbálta utolérni, mikor a rasszista kijelentés elhangzott. Habár Moster később bocsánatot kért, a németek mégis hazaküldték a szakembert a történtek után - számolt be a The Guardian.

Patrick Moster (balra) és az egyik tevehajcsárnak nevezett versenyző, az algériai Azzedine Lagab Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Sebastian Gollnow

A sportvezető szavait saját kerékpárosa, Arndt is elítélte, és minősíthetetlennek nevezte azokat. Az ócsárolt algériai kerékpáros pedig csak annyit írt ki a Twitterre:

"Az olimpián nincs teveverseny, ezért jöttem ide biciklizni."