Milák Kristóf: Biztosan jót fogunk csatázni a döntőben Dressellel

Tokió 2020, 2020-as tokiói olimpiai játékok, olimpia, nyár, nyári olimpiai játékok, XXXII. nyári olimpiai játékok, úszás, Milák Kristóf, 100 m pillangó, 2021.07.30.
Hungary's Kristof Milak reacts after breaking the Olympic Record in a semi-final of the men's 100m butterfly swimming event during the Tokyo 2020 Olympic Games at the Tokyo Aquatics Centre in Tokyo on July 30, 2021. (Photo by Oli SCARFF / AFP)
Vágólapra másolva!
Milák Kristóf könnyedén, a második legjobb idővel jutott a pénteki elődöntőből a szombati fináléba 100 méter pillangón a tokiói olimpián. A futamot követően boldogan értékelt az olimpiai bajnok klasszis. 
Vágólapra másolva!

A 200 méter olimpiai bajnokánál a 100 méter gyors aranyérmese, és ebben a számban nagy esélyesnek kikiáltott Caeleb Dressel bizonyult gyorsabbnak. A BHSE 21 éves úszója 50.31 másodperces olimpia rekorddal megnyerte az első futamot, a másodikban azonban jelentősen faragott az új csúcson a 49.71-gyel célba csapó Dressel.

„Jónak éreztem, visszafelé jobbat jöttem. Kicsit azért fáradtkás volt megint a reggel. Nagyon remélem, hogy holnap nem lesz semmi gondom a verseny előtt. Minden erőmmel, tudásommal készülni fogok a Dressel elleni csatára, biztosan jót fogunk versenyezni" – mondta Milák Kristóf az M4 Sport kamerája előtt.

Milák Kristóf várja a holnapi döntőt Forrás: AFP/Oli Scarff

Az olimpiai aranyérmes úszó a visszavonuló Cseh Lászlóval kapcsolatban elmondta, reméli, hogy meg lesz elégedve a mai úszásával majd a rutinos sportoló, aki a pályafutásával mindenképpen elégedett lehet. Milák szerint sokan szeretnének olyan úszók és emberek lenni, mint Cseh Laci, akinek sok sikert kívánt a magánéletéhez.

A 100 méter pillangó döntőjét szombaton - közép-európai idő szerint - 3.30-kor rendezik.