Berecz Zsombor nyolc futam után is érmes helyen áll

Tokió 2020, 2020-as tokiói olimpiai játékok, olimpia, nyár, nyári olimpiai játékok, XXXII. nyári olimpiai játékok, 2021.07.28., vitorlázás, Berecz Zsombor
Enosima, 2021. július 28. Berecz Zsombor a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia vitorlásversenyének férfi Finndingi hajóosztályában az Enosima Jachtkikötőben 2021. július 28-án. MTI/EPA/C. J. Gunther
Vágólapra másolva!
A Finndingiben szereplő Berecz Zsombor nyolc futam után továbbra is a harmadik helyen áll a tokiói olimpián.
Vágólapra másolva!

A világ- és Európa-bajnok magyar vitorlázó szombaton előbb a harmadik helyen ért célba, majd a nyolcadik részversenyben ötödik lett úgy, hogy a 11. helyről kapaszkodott fel.

A dobogóért folyó küzdelemben a sorrend nem változott, a címvédő brit Giles Scott újabb első helyet szerzett - ez volt ötödik futamgyőzelme -, így hat helyezési ponttal vezet a spanyol Joan Cardona és kilenccel Berecz előtt.

Berecz Zsombor a harmadik helyen áll Forrás: MTI/EPA/C. J. Gunther

A negyedik holland Nicholas Heiner hét, az új-zélandi Junior Josh pedig kilenc pont hátrányban van a magyar hajóssal szemben.

Berecz az M4 Sportnak nyilatkozva, a korábbinál kisebb szélre utalva azt mondta, jobban feküdt neki a szombati pálya, mint a két nappal ezelőtti.

- elevenítette fel a történteket.

Beszélt arról is, hogy a befutónál elsötétült előtte a világ, nem tudta, hol van, ami korábban csak egyszer-kétszer fordult elő vele.

- hangsúlyozta.

A finndingisekre vasárnap még két futam vár, majd kedden következik a legjobb tíz számára az éremverseny az Enosima Jachtkikötőben.