Társoldalunk:

Milák: Kétszázon magammal versenyeztem, százon van valaki, akit el akarok kapni

2021.07.31. 04:38

Milák Kristóf a 200 méteres pillangóúszás olimpiai bajnoka szombat reggel 49.68-as idővel Európa-csúcsot úszott, és ezüstérmet nyert a tokiói olimpián a 100 méteres versenyszámban. A futamot az amerikai Caeleb Dressel nyerte, aki 49.45-ös, világrekordot jelentő idővel ért célba, ezzel megnyerte harmadik aranyérmét a tokiói olimpián. A döntő után Milák Kristóf a vegyeszónában elmondta, hogy nagyon élvezte a döntőt, mert a 200 méteres versenyszámban önmagával harcolt, itt viszont volt egy komoly ellenfél, akit el akart kapni.

Kiküldött munkatársunk helyszíni jelentése a XXXII. nyári olimpiai játékokról, Tokióból.

„Megkönnyebbültem, hogy végre célba értem, és végre vége. Büszke vagyok magamra és az ellenfeleimre, hogy ilyen jót tudtunk versenyezni. Kihoztuk egymásból a legjobbat"  – értékelt elégedetten Milák Kristóf, aki megúszta az Európa-csúcsot, így Dresselnek világrekordra volt szüksége az aranyéremhez. "Ez reális. Ennél többet nem tudtam volna belőle kihozni. Ez az egész időeredmény azt jelenti, hogy Dressel kicsit megijedt, én meg jól megkergettem. Kihoztuk egymásból a legjobbat."

Milák Kristóf rendkívül jó hangulatban nyilatkozottForrás: MTI/Kovács Tamás

Milák Kristóf elmondta, hogy nagyon jó volt a Dressel melletti pályán úsznia. Ezúttal az amerikainak nem volt óriási delfinje, csak a fordulóban. A hullámjai sem voltak akkorák, mint régen. Az ezüstérmes úszó kiemelte, hogy próbálta az amerikait elkapni az utolsó ötvenen, de ebben most ennyi volt.

„Az elmúlt néhány hónapban nagyon sokan megkerestek, többnyire külföldi úszók, és mondták, hogy meg tudom csinálni. Én meg arra gondoltam, hogy nem vagytok normálisak? Miről beszéltek? Én őt? Esélyem sincs ellene. Mostanra viszont látom a lehetőséget magamban és ebben a versenyszámban. Látom már realitását ezeknek a kijelentéseknek. Remélem, nem okoztam csalódást csak egy ezüstéremmel"  – mondta mosolyogva Milák, aki a 200 méteres pillangóúszás döntőjét könnyedén nyerte meg, 100 méteren azonban óriási harcot vívott Dressellel, így adja magát a kérdés, hogy a jövőben melyik lesz a főszáma.

Caeleb Dressel és Milák Kristóf a pillangóúszás csillagaiForrás: AFP/Attila Kisbenedek

„Kétszáz méteren magammal versenyeztem, száz méteren meg van valaki, akit el akarok kapni. Ez nem nehezebb vagy könnyebb, inkább másabb.  Az biztos, hogy ha 2020-ban lett volna az olimpia, akkor én ezt az időt nem úszom meg. Kellett nekem ez a plusz egy év, megerősödtem, dinamikusabb lettem, és otthonosabban érzem magam ebben a számban. Ha az eredeti időpontban van az olimpia, 200 méteren lehet, hogy meglett volna az arany, de ebben a számban nem hiszem, hogy érmet nyertem volna" – tette hozzá Milák Kristóf.