Társoldalunk:

Elek Gábor: Végre felszabadult volt a csapat

2021.07.31. 14:27

29-25-re győzött a magyar női kézicsapat a spanyolok ellen, ezzel még él a remény a negyeddöntős továbbjutás szempontjából. Elek Gábor szövetségi kapitány végre olyan játékot látott, amelyet korábban is szeretett volna.

„Összességében azok a dolgok, amik eddig hiányoztak nálunk, azok ma jöttek. Volt egy vezéregyéniség hátul Tomori Zsuzsanna személyében, mellette egy komoly kapusteljesítmény Bíró Blankától, ezt a képet szerettem volna a csapatról látni korábban is.

Hiába voltak jobb játékosok a francia és az orosz csapatban, mint mi, de azokon a meccseken nem volt meg ez az arcunk, a brazilok ellen meg különösen nem, ami most, amely remélem, a svédek ellen is meglesz. Ezzel kapcsolatban a számolgatást meg se kérdezd a továbbjutás szempontjából. 

A mai napon a védekezés adta az egésznek az alapot, támadásban a mérkőzés elején több könnyű gólt is szereztünk Mártonnak köszönhetően, ami nagyon jól jött. Végig előnyben tudtunk játszani, amit jobban szeretünk, mint ugyanezt hátrányban tenni. 

Végre felszabadultság volt a csapatnál, korábban a két legrutinosabb embert elveszítettünk középről, de ahogy Zsuzsi ígérte tegnapelőtt, bemondtuk az All-in-t, ami jelenleg egyelőre fél All-in, a másiknak majd még jönnie kell a svédek ellen" - értékelt a szövetségi kapitány a győzelmet követően az M4 Sport kamerái előtt.