A 11. helyen zártak a magyarok a triatlon vegyesváltók versenyében

BRAGMAYER Zsanett; BICSÁK Bence; TÓTH Tamás; KOVÁCS Zsófia
A magyar együttes a 11. helyen, 1:26:43 órás idővel ért célba az 1,2 kilométer úszásból, 27,2 kilométer kerékpározásból és 8 kilométer futásból álló viadalon
Vágólapra másolva!
A Bragmayer Zsanett, Bicsák Bence, Kovács Zsófia, Tóth Tamás összeállítású csapat a 11. helyen zárta a triatlonosok vegyesváltó versenyszámát szombaton a tokiói olimpián.
Vágólapra másolva!

A magyar együttes 1:26:43 órás idővel ért célba az 1,2 kilométer úszásból, 27,2 kilométer kerékpározásból és 8 kilométer futásból álló viadalon.

Az aranyérmet óriási küzdelem után a britek nyerték, az ezüst az Egyesült Államokhoz, míg a bronz a franciákhoz került.

A vegyesváltók viadala először szerepelt az ötkarikás programban, és 16 ország négyfős csapata vett részt az eseményen.

A magyar váltóban az egyéni versenyben négy nappal ezelőtt 12. Bragmayer kezdett, és a 300 méter úszás után a 10. helyen szállt ki a vízből. A 27 éves, első olimpiáján szereplő versenyzőnek a 6,8 kilométernyi kerékpározás során nem sikerült javítania, de az üldözők csoportjában maradt. Bragmayer a 13. pozícióban kezdte a 2 kilométeres futást, melyet tizenegyedikként zárt.

Bragmayer Zsanett tizenegyedikként zárta a 2 kilométeres futást Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Váltás után Bicsákon volt a sor a magyaroknál, az együttes legfiatalabb tagja öt napja hetedik lett az egyéni versenyben, ami a sportág történetének legjobb magyar olimpiai eredménye. A 25 esztendős Bicsák az úszás során visszaesett a 15. helyre, kerékpározásban viszont javítani tudott, 13. volt, majd a futásban előrébb verekedte magát, és a 10. pozícióban váltott Kováccsal.

A sorozatban harmadik olimpiáján szereplő Kovács úszásban feljött, hetedik volt, a kerékpározást viszont a 11. pozícióban zárta. A 33 éves versenyző futásban javított, és a 10. helyen váltott Tóth Tamással. A pályafutása során nyári játékokon másodszor induló Tóth úszásban megtartotta a magyarok pozícióját, a kerékpározás során viszont két riválisa megelőzte őt, így 12. volt a futás kezdetén. A 32 esztendős Tóth a hajrában egy helyet javítani tudott, így a magyar váltó 11. lett.

A magyar együttes a 11. helyen, 1:26:43 órás idővel ért célba az 1,2 kilométer úszásból, 27,2 kilométer kerékpározásból és 8 kilométer futásból álló viadalon Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Eredmények:
triatlon, vegyesváltó, olimpiai bajnok:

Nagy-Britannia (Jessica Learmonth, Jonathan Brownlee, Georgia Taylor-Brown, Alex Yee) 1:23:41 óra
2. Egyesült Államok (Katie Zaferes, Kevin McDowell, Taylor Knibb, Morgan Pearson) 14 másodperc hátrány
3. Franciaország (Leonie Periault, Dorian Coninx, Cassandre Beaugrand, Vincent Luis) 23 mp h.
...11. Magyarország (Bragmayer Zsanett, Bicsák Bence, Kovács Zsófia, Tóth Tamás) 3:02 perc h.