Társoldalunk:

Bíró Blanka: Legfontosabb, hogy megnyerjük a svédek elleni meccset

2021.07.31. 14:49

29-25-re győzött a női kézilabda-válogatott Spanyolország ellen, és ezzel még életben tartotta a negyeddöntőbe jutás reményeit. A csapat kiválóan védő kapusa azt szeretné, ha a jövőben a saját kezükben lenne a sorsuk.

„Megvan az eredménye, hogy ha a kapuból is többet hozzá tudunk tenni a meccshez. Mindig azt mondják, hogy 25 kapott góllal lehet mecset nyerni, nagyon sajnálom, hogy ez csak így később jött össze. Jobb lett volna ezt a lendületet már az első meccstől végigvinni, de remélem, ez csak löketet tud adni a svédek ellen.

Lélektani szempontból az első meccsen jöhetett volna a győzelem, de persze bármikor jöhet, egy ilyen sorozat után. Aki valaha sportolt, tudja, ez milyen nehéz, próbálja az ember keresni a hibákat, próbálja javítani őket. Mi is sokat beszéltünk róluk, sajnálom, hogy csak a negyedik mérkőzésre jött ez ki, teljesen másképp lehetett volna, ha első az meccsen nem kapunk ki egy góllal. 

De most látjuk, ilyen arcunk is van, így is tudunk játszani a pályán, és a legfontosabb, hogy van két pontunk. Van még egy svéd meccsünk, legfontosabb, hogy ezt megnyerjük, és akkor nézhetünk majd körbe, hogy a többi meccs miképp alakult, de azért örülnék, ha végre már nem másokat kellene nézegetnünk, hanem a saját kezünkben lenne a sorsunk"  – mondta Bíró a mérkőzést követően.