Társoldalunk:

Djokovic eldobta, majd eltörte az ütőjét, végül elveszítette a bronzmeccset

2021.07.31. 10:59

Hihetetlenül izgalmas mérkőzést játszott egymással Novak Djokovic és Pablo Carreno-Busta. Utóbbinak meccslabdája is volt a második szettben, akkor a világelső szerb még hárítani tudott, azonban a harmadik játszmában a vártnál könnyebben nyert a spanyol és lett bronzérmes.

Az első játszmát viszonylag simán, 6:4-re nyerte Carreno-Busta, aztán a második szettben a tie breakig mentek el a felek. Itt Djokovic meccslabdát hárított, majd 8:6-ra be is húzta a szettet, így jöhetett a mindent eldöntő harmadik szett.

Novak Djokovic bírta kevésbé jól az idegek harcát, előbb egy hosszú, végül elveszített labdamenet után egész egyszerűen kidobta az ütőjét az üres nézőtérre, majd egy másik, szintén elbukott játék után széttörte azt. A spanyol ekkor kérdőn nézett a vezetőbíróra, hogy talán illene szólni a szerb világelsőnek ezek miatt, végül figyelmeztették Djokovicot.

Ezek után 0:3-as spanyol vezetésről folytatódhatott a harmadik játszma, amelyben Carreno-Busta, akárcsak az egész meccsen, végig hozta az adogatójátékát, igaz, az utolsót csak nagy nehezen, ötödszörre sikerült behúznia, így végül 6:3-ra övé lett a szett és vele a bronzérem is.