Biles ugrásban és felemáskorláton sem döntőzik

Tokió 2020, 2020-as tokiói olimpiai játékok, olimpia, nyár, nyári olimpiai játékok, XXXII. nyári olimpiai játékok, 2021.07.25., Simone Biles
(FILES) In this file photo taken on July 25, 2021 USA's Simone Biles reacts after competing in the artistic gymnastics vault event of the women's qualification during the Tokyo 2020 Olympic Games at the Ariake Gymnastics Centre in Tokyo. - Simone Biles withdrew from Olympics all-around gymnastics on July 28, 2021. (Photo by Lionel BONAVENTURE / AFP)
Vágólapra másolva!
Simone Biles a csütörtökön rendezett egyéni összetett finálé után a női tornászok vasárnapi ugrás és felemáskorlát döntőjétől is visszalépett a tokiói olimpián.
Vágólapra másolva!

A négyszeres ötkarikás bajnok és 19-szeres vb-aranyérmes sztár a múlt hétvégi selejtezőt végigtornázta és első helyen került az összetett fináléjába, illetve mind a négy szeren a nyolcas döntőbe jutott. Ezek után a keddi csapatversenyen csak az első szeren tornázott, és a 13,766 pontra értékelt ugrása után visszalépett, indoklása szerint azért, mert a gyengébb teljesítménye után a mentális egészségére kellett figyelnie.

Simone Biles a selejtezőkben még indult Forrás: AFP/Lionel Bonaventure

Egy nappal később jelezte, hogy az összetettben nem indul, és a szerenkénti döntőkről később határoz, szombaton pedig bejelentette, hogy egyik vasárnapi döntőt sem vállalja. A hétfői talaj és a keddi gerenda fináléról később dönt.

"Az orvosi csapattal történt konzultációk után Simone Biles ma úgy döntött, visszalép az ugrás és a felemáskorlát döntőjétől. A folytatásban továbbra is naponta mérlegeli majd a helyzetét és dönt a talajról, illetve gerendáról" - áll az amerikai sportági szövetség közleményében.

Azzal, hogy Biles nem indul felmáskorláton, Kovács Zsófia a harmadik számú tartalékból második számúvá lépett előre.