Társoldalunk:

Biles ugrásban és felemáskorláton sem döntőzik

2021.07.31. 07:04

Simone Biles a csütörtökön rendezett egyéni összetett finálé után a női tornászok vasárnapi ugrás és felemáskorlát döntőjétől is visszalépett a tokiói olimpián.

A négyszeres ötkarikás bajnok és 19-szeres vb-aranyérmes sztár a múlt hétvégi selejtezőt végigtornázta és első helyen került az összetett fináléjába, illetve mind a négy szeren a nyolcas döntőbe jutott. Ezek után a keddi csapatversenyen csak az első szeren tornázott, és a 13,766 pontra értékelt ugrása után visszalépett, indoklása szerint azért, mert a gyengébb teljesítménye után a mentális egészségére kellett figyelnie.

Simone Biles a selejtezőkben még indultForrás: AFP/Lionel Bonaventure

Egy nappal később jelezte, hogy az összetettben nem indul, és a szerenkénti döntőkről később határoz, szombaton pedig bejelentette, hogy egyik vasárnapi döntőt sem vállalja. A hétfői talaj és a keddi gerenda fináléról később dönt.

"Az orvosi csapattal történt konzultációk után Simone Biles ma úgy döntött, visszalép az ugrás és a felemáskorlát döntőjétől. A folytatásban továbbra is naponta mérlegeli majd a helyzetét és dönt a talajról, illetve gerendáról" - áll az amerikai sportági szövetség közleményében.

Azzal, hogy Biles nem indul felmáskorláton, Kovács Zsófia a harmadik számú tartalékból második számúvá lépett előre.