Társoldalunk:

Márton Gréta: Örülök, hogy a fájó kezdés után győztünk

2021.07.31. 14:59

A magyar női kézilabda-válogatott szenzációsan játszott a spanyolok ellen, és három vereséget követően megszerezte első győzelmét a tokiói olimpián, így még továbbjuthat a csoportjából. A sorsdöntő mérkőzés után az öt gólig jutó Márton Gréta nagyon örült a fontos sikernek, és büszke a csapatra, amiért a rossz kezdés után képes volt talpra állni.

Most nagyon boldog vagyok, örülök, hogy a fájó kezdés után győztünk. A spanyolok mindig gyors kézilabdát játszanak sok keresztmozgással, de mi ezt igyekeztük szétverni. Mindent jól csináltunk, nagyszerűen valósítottuk meg a megbeszélteket" - értékelte a meccset az M4 Sportnak Márton Gréta.

A 21 éves kézilabdázó kiemelte, hogy a spanyolok elleni győzelem kulcsa a zárt védekezés volt, amely az alapját jelentette a lendületes támadásoknak, valamint örült annak is, hogy sokat fejlődött a játéka az előző mérkőzésekhez képest. Bosszantott, hogy az előző meccsen rosszul segítettem a társakat, ezért sokat videóztam, hogy lássam, min kell javítanom. Többször tudtam lőni, örülök, hogy segíthettem a csapatnak" - tette hozzá a hat kísérletből öt gólt szerző játékos.

Márton Gréta kiválóan játszott a spanyolok ellenForrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Mindenképpen szeretnénk úgy hazatérni, hogy rossz érzés ne legyen bennünk. Javítani akartunk, amely sikerült. Tudtuk, hogy két győzelemmel még bármi megtörténhet. Büszke vagyok a csapatra, hogy talpra tudtunk állni a rossz kezdés után" - zárta gondolatait Márton Gréta.

A magyar női kézisek hétfőn Svédország ellen hasonlóan sorsdöntő találkozón lépnek pályára a továbbjutás kiharcolásáért.