Társoldalunk:

Vámos Petra: Sikerült letennünk az elmúlt napok kudarcait

2021.07.31. 14:44

A magyar női kézilabda-válogatott 29-25-re legyőzte a spanyol csapatot, így életben tartotta esélyeit a továbbjutást illetően. A mérkőzésen remekül játszó Vámos Petra boldogan értékelt a lefújást követően.

Az olimpián az első három meccsüket elveszítő női kézisek teljesen más arcukat mutatták a spanyolok ellen, a győzelemhez a remekül teljesítő, 20 éves Vámos Petra jó játéka is kellett. 

Valóban azt a kézit játszottuk, amiben jók vagyunk. Sikerült letennünk az elmúlt napok kudarcait, felszabadultan játszottunk. Nagyon jó ez a spanyol csapat, de mi fegyelmezetten betartottuk a taktikai utasításokat, ennek köszönhetően is nyertünk" - értékelt boldogan az M4 Sportnak a 6 gólos Vámos.

Vámos Petra (háttal) hat gólt szerzett a spanyolok ellenForrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A fiatal játékos elmondta, hogy volt némi gyomorideg a második félidőben, de mindig a lehető legjobbkor lőtték a fontos gólokat, és egy ember mindig akadt, aki átlendítette a holtponton a csapatot.

Vámos a csapatot sújtó sérüléshullám miatt is kapott ilyen sok lehetőséget Elek Gábor szövetségi kapitánytól.  Kellemetlen egy helyzet, sosem volt még ilyen, hogy két irányítónk se tudjon pályára lépni sérülés miatt. Próbáltam felszabadultan játszani, hogy ne nyomjon agyon a felelősség"  - mondta annak kapcsán, hogy milyen nagy szerephez jutott az utóbbi időben.

A fiatal kézilabdázó bízik a továbbjutásban, és abban, hogy két nap múlva a svédeket is le tudják majd győzni a szintén kulcsfontosságú mérkőzésen.