Vámos Petra: Sikerült letennünk az elmúlt napok kudarcait

VÁMOS Petra
Tokió, 2021. július 31. Vámos Petra (háttal) és a spanyol Alicia Fernandez Fraga a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia női kézilabda-bajnokságának B csoportjában játszott Magyarország – Spanyolország mérkőzésen a Jojogi Nemzeti Sportcsarnokban 2021. július 31-én. MTI/Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
A magyar női kézilabda-válogatott 29-25-re legyőzte a spanyol csapatot, így életben tartotta esélyeit a továbbjutást illetően. A mérkőzésen remekül játszó Vámos Petra boldogan értékelt a lefújást követően.
Vágólapra másolva!

Az olimpián az első három meccsüket elveszítő női kézisek teljesen más arcukat mutatták a spanyolok ellen, a győzelemhez a remekül teljesítő, 20 éves Vámos Petra jó játéka is kellett.

- értékelt boldogan az M4 Sportnak a 6 gólos Vámos.

Vámos Petra (háttal) hat gólt szerzett a spanyolok ellen Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A fiatal játékos elmondta, hogy volt némi gyomorideg a második félidőben, de mindig a lehető legjobbkor lőtték a fontos gólokat, és egy ember mindig akadt, aki átlendítette a holtponton a csapatot.

Vámos a csapatot sújtó sérüléshullám miatt is kapott ilyen sok lehetőséget Elek Gábor szövetségi kapitánytól.

- mondta annak kapcsán, hogy milyen nagy szerephez jutott az utóbbi időben.

A fiatal kézilabdázó bízik a továbbjutásban, és abban, hogy két nap múlva a svédeket is le tudják majd győzni a szintén kulcsfontosságú mérkőzésen.