Kozák Luca nem jutott döntőbe a 100 méteres gátfutásban

KOZÁK Luca
Tokió, 2021. augusztus 1. Kozák Luca, a női 110 méteres gátfutás középdöntőjében a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián az Olimpiai Stadionban 2021. augusztus 1-jén. MTI/Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Nem jutott be a 100 méteres gátfutás döntőjébe a magyar csúcstartó Kozák Luca, aki bukott a szám elődöntőjében.
Vágólapra másolva!

A magyar fedett- és szabadtéri csúcstartó Kozák Lucának az első két hely valamelyiként kellett volna végeznie a biztos továbbjutáshoz, vagy az időeredményében bízhatott. A kilences pályáról rajtoló Kozák nagyon rosszul kapta el a rajtot, és nem is tudott a tőle megszokott jó ritmusban futni, aminek az lett a vége, hogy a hetedik gát már annyira rosszul jött ki neki, hogy nem is tudott rámenni, megtorpant előtt, majd felborította. Ugyanígy járt ugyanazon a gáton a jamaicai Yanique Thompson is.

Kozák Luca (kép bal szélén) nem tudta befejezni az elődöntőt Forrás: AFP/Antonin Thuillier

A futamot a nigériai Tobi Amusan nyerte 12,62 másodperces idővel a bahamai Devynne Charlton (12,66) előtt.

"A harmadik-negyedik gátnak aláfutottam, aztán a hetediket letalpaltam és ennyi volt. Ez van, amikor nem magamra figyelek, csak megyek előre" - nyilatkozott Kozák Luca. -

Hozzátette, vannak visszatérő hibák, melyeket ki kell javítania.

"Bíztam benne, hogy 12.80-on belüli időt tudok futni" - mondta. - "Megyünk tovább, jövőre sok nagy verseny lesz, remélem, előbb-utóbb odakerülök a legjobbak közé."

A második futamot a jamaicai Britany Anderson nyerte (12.40) az amerikai Kendra Harrison (12,51) előtt, míg a harmadik futamból a Puerto Rico-i Jasmine Camacho-Quinn (12,26) és a jamaicai Megan Tapper (12,62) jutott egyenes ágon a döntőbe. A két legjobb idővel az utolsó futam harmadik és negyedik helyezettje, azaz a holland Nadine Visser (12,63) és az amerikai Gabrielle Cunningham (12,67) jutott be a nyolca fináléba.