Hat percet sem vezettek, mégis rangadót nyertek Doncicék

Oly Basket Horizontal
Slovenia's Luka Doncic jumps for a rebound in the men's preliminary round group C basketball match between Spain and Slovenia during the Tokyo 2020 Olympic Games at the Saitama Super Arena in Saitama on August 1, 2021. (Photo by Aris MESSINIS / AFP)
Vágólapra másolva!
A szlovén férfi kosárlabda-válogatott egy nagyon jó mérkőzésen 95-87-re legyőzte Spanyolországot a C csoport rangadóján, ezzel hibátlan teljesítménnyel megnyerte a négyes, és az első helyen jutott be a negyeddöntőbe. 
Vágólapra másolva!

A nagyon keményen, a szabálytalanságokkal nem fukarkodó spanyolok kezdték jobban a mérkőzést, és 24-20-ra megnyerték az első negyedet. Rudy Fernandezék nagyon ügyeltek rá, hogy kivegyék a játékból Luka Doncicot, akinek az első tíz perc végén már három személyi hibája volt, ebből kettő támadó hiba volt. A szlovén sztár energiáinak jó részét ekkor a reklamálások vitték el.

A félidőben három ponttal, 44-41-re vezettek a spanyolok, akik a harmadik negyed első felében játszottak a legjobban, és a játékrész közepén már 12 ponttal vezettek Ricky Rubióék, akik ekkor nagyon jól dobták a triplákat is, amik egyáltalán nem mentek a szlovéneknek, akik ennek ellenére is megnyerték egy ponttal a negyedet.

Luka Doncic kevesebb pontját is elbírta a szlovén csapat Forrás: AFP/Aris Messinis

Az utolsó tíz perc pedig egyértelműen a délszlávok kedve szerint alaklult: a végül kis híján tripla duplával (12 pont, 14 lepattanó, 9 asszisz) záró Doncic elkapta a fonalat, de kiválóan játszott a 22 pontjával a mezőny legeredményesebbjeként záró Vlatko Cancar, Klement Prepelic és Mike Tobey is. A szlovének a hajrában fordítottak, és végül úgy nyertek nyolc ponttal, hogy az egész mérkőzésen kevesebb mint hat percet volt náluk az előny.

A szlovének ezzel mindhárom meccsüket megnyerve végeztek a C csoport első helyén, és jutottak be a negyeddöntőbe.

Eredmény, férfi kosárlabda, C csoport, 3. forduló:
Szlovénia - Spanyolország 95-87 (20-24, 21-20, 27-26, 27-17)
korábban:
Argentína - Japán 97-77 (26-16, 20-22, 19-15, 32-24)

A csoport végeredménye: 1. Szlovénia 6 pont, 2. Spanyolország 5 pont, 3. Argentína 4 pont, 4. Japán 3 pont