Berecz Zsombor második helyen jutott be a Finndingi éremfutamába

BERECZ Zsombor
Berecz Zsombor a harmadik helyen áll hat futam után
Vágólapra másolva!
A Finndingiben szereplő Berecz Zsombor kilenc után a tizedik futamban is a negyedik helyen végzett, és a brit Giles Scott mögött a második helyen jutott be a keddi éremfutamba.
Vágólapra másolva!

A világ- és Európa-bajnok magyar vitorlázó vasárnap - akárcsak a nyolcadik futamban - a mezőny második feléből, a tizedik helyről jött fel és futott be negyedikként. Gyakorlatilag egymást "kergették" a második helyen álló spanyol Joan Cardonával és a negyedik holland Nicholas Heinerrel. Berecznek sikerült mindkettőjüket megelőznie, így már csak két helyezési pont a hátránya Cardona mögött.

Berecz Zsombor a harmadik helyen áll kilenc futam után Forrás: MTI/EPA/C. J. Gunther

A futamot a címvédő brit Giles Scott nyerte - ez volt a hatodik első helye -, előnye tíz pont a másodikkal és 12 a magyar hajóssal szemben.

A tizedik futamban a magyar hajós ugyancsak 4. lett, míg egyik fő vetélytársa, a spanyol Joan Cardona csak nyolcadikként futott be, így helyet cseréltek az összetettben: Berecz feljött másodiknak, hátránya kilenc helyezési pont a címvédő brit Giles Scott mögött. A futamot a 2020-as világbajnok új-zélandi Junior Josh nyerte, aki ezzel a negyedik helyre lépett előre, a magyar hajóstól tíz ponttal van lemaradva.

Az Enosima Jachtkikötőben kedden az első tíz helyezett száll vízre a dupla szorzós éremfutamban, a többiek számára befejeződött a verseny. A magyar vitorlázás eddig egy olimpiai medállal büszkélkedhet, 1980-ban, Moszkvában a Detre testvérek harmadikok lettek Repülőhollandiban.

Az állás az éremverseny előtt:
1. Giles Scott (brit) 28 helyezési pont
2. Berecz Zsombor 37
3. Joan Cardona (spanyol) 39
4. Junior Josh (új-zélandi) 47
5. Nicholas Heiner (holland) 52