Társoldalunk:

Hollandiával játszanak a magyar női pólósok a négy közé jutásért

2021.08.01. 14:16

Ausztrália Dél-Afrika elleni sikerével eldőlt, hogy a magyar női vízilabda-válogatott Hollandiával játszik magyar idő szerint kedden 11.20-kor a tokiói olimpia negyeddöntőjében.

A mieink reggeli Kína elleni vereségével kora délutánig kellett várni, hogy kiderüljön, ki lesz Bíró Attila csapatának ellenfele a negyeddöntőben. Igazi kérdés valójában nem volt, hiszen az ausztráloknak azt a Dél-Afrikát kellett legyőzniük, amelyik előző három meccsén gólt is alig szerzett, nemhogy pontot - nulla ponttal, 6-83-as gólkülönbséggel álltak.

Az ausztrálok végül magabiztosan nyertek 14-1-re, és szerezték meg a csoport második helyét Spanyolország mögött, a hollandok lettek a harmadikok, míg Kanada a negyedik. A B csoportban második magyar csapat így Hollandiával fog találkozni a negyeddöntőben, ami a játékosok és a szakvezetők szerint is a torna talán legfontosabb meccse, hiszen a győztes már biztosan éremért játszhat.

Parkes Rebecca, Szilágyi Dorottya, Keszthelyi Rita és Leimeter Dóra (b-j) a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia női vízilabdatornájának harmadik fordulójában játszott Japán – Magyarország mérkőzés után a Tacumi Vízilabdaközpontban 2021. július 30-án. A magyar válogatott 17-13-ra győzött és így biztosította helyét a legjobb nyolc között. MTI/Illyés TiborForrás: MTI/Illyés Tibor

A magyar női válogatott az utóbbi három olimpián egyaránt bejutott a legjobb négy közé, de mindannyiszor lemaradt a dobogóról.

A negyeddöntő párosítása (augusztus 3.)
Spanyolország - Kína
Magyarország - Hollandia (11.20-tól)
Ausztrália - Orosz csapat
Egyesült Államok - Kanada

Az elődöntők párosítása:
Spanyolország/Kína - Magyarország/Hollandia
Ausztrália/Orosz csapat - Egyesült Államok/Kanada