Szűcs Valdó remek futással bejutott az elődöntőbe a tokiói olimpián

2021.08.03. 12:21

Szűcs Valdó a harmadik helyen zárt a férfi 110 méteres gátfutás első előfutamában, amivel kiharcolta a helyét az elődöntőben a tokiói nyári olimpián.

A 26 éves magyar atléta jól kapta el a rajtot és végig továbbjutást érő helyen haladva, magabiztos teljesítménnyel, 13.50-es idővel ért célba a jamaicai Ronald Levy és a svájci Jason Joseph mögött még úgy is, hogy három gáthoz is hozzáért.

Szűcs jó mellbedobással megelőzte a britek fedett pályás világbajnokát, Andrew Pozzit. A magyar bajnok gátfutó legközelebb a szerda hajnali programban fog rajthoz állni, amikor a tét a döntőbe jutás lesz.

Kedd hajnalban bemutatkozott élete első olimpiáján a gerelyhajításban 25. helyen záró Szilágyi Réka és az 1500 méteren 23. pozícióban végző Szögi István is. A továbbjutás egyiküknek sem jött össze.

Szerda hajnalban Szűcs Valdó mellett további két atlétának szurkolhatunk: Rivasz-Tóth Norbertet a gerelyhajítás selejtezőjében, Krizsán Xéniát pedig a hétpróba első két számában, 100 gáton és magasugrásban láthatjuk majd a Tokiói Nemzeti Stadionban.