Szűcs Valdó remek futással bejutott az elődöntőbe a tokiói olimpián

Szűcs Valdó atlétika
(From L to R): Hungary's Valdo Szucs, Belgium's Michael Obasuyi, Senegal's Louis Francois Mendy, Switzerland's Jason Joseph, Brazil's Gabriel Constantino, Jamaica's Ronald Levy, France's Wilhem Belocian compete in the men's 110m hurdles heats during the Tokyo 2020 Olympic Games at the Olympic Stadium in Tokyo on August 3, 2021. (Photo by Giuseppe CACACE / AFP)
Vágólapra másolva!
Szűcs Valdó a harmadik helyen zárt a férfi 110 méteres gátfutás első előfutamában, amivel kiharcolta a helyét az elődöntőben a tokiói nyári olimpián.
Vágólapra másolva!

A 26 éves magyar atléta jól kapta el a rajtot és végig továbbjutást érő helyen haladva, magabiztos teljesítménnyel, 13.50-es idővel ért célba a jamaicai Ronald Levy és a svájci Jason Joseph mögött még úgy is, hogy három gáthoz is hozzáért.

Szűcs jó mellbedobással megelőzte a britek fedett pályás világbajnokát, Andrew Pozzit. A magyar bajnok gátfutó legközelebb a szerda hajnali programban fog rajthoz állni, amikor a tét a döntőbe jutás lesz.

Kedd hajnalban bemutatkozott élete első olimpiáján a gerelyhajításban 25. helyen záró Szilágyi Réka és az 1500 méteren 23. pozícióban végző Szögi István is. A továbbjutás egyiküknek sem jött össze.

Szerda hajnalban Szűcs Valdó mellett további két atlétának szurkolhatunk: Rivasz-Tóth Norbertet a gerelyhajítás selejtezőjében, Krizsán Xéniát pedig a hétpróba első két számában, 100 gáton és magasugrásban láthatjuk majd a Tokiói Nemzeti Stadionban.