Kirabolták Hosszú Katinkát és párját Barcelonában

HOSSZÚ Katinka
2020-as tokiói olimpiai játékok, olimpia, nyár, nyári olimpiai játékok, XXXII. nyári olimpiai játékok 2021
Tokió, 2021. július 29. Hosszú Katinka a 200 méteres hátúszás előfutamában a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Tokiói Vizes Központban 2021. július 29-én. Hosszú Katinka a 20. helyen fejezte be a szereplését. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Hosszú Katinka két aranyérmet szerzett a Mare Nostrum-úszóviadal júniusi, barcelonai állomásán, öröme mégsem lehetett felhőtlen. Az úszót és edzőként dolgozó párját, Gelencsér Mátét kirabolták a spanyol városban.
Vágólapra másolva!

A Blikk úgy tudja, hogy a rablás során fizikai atrocitás is történt. A tokiói ötkarikás játékokról hétfőn hazaérkező Hosszú Katinkát nem érte bántódás, szerelmét azonban igen:

a támadó fizikálisan inzultálta Gelencsér Mátét.

Az esettel kapcsolatban keresték az úszó édesapját, Hosszú Istvánt. Amikor meghallotta, milyen ügyben hívja a lap, annyit mondott: nem szeretné kommentálni a történteket. Hozzá hasonlóan az úszó menedzsmentjét is keresték, de onnan sem kaptak egyértelmű választ arra, hogy júniusban tényleg kirabolták-e Hosszút és Gelencsért.

Az eset nagyon megviselhette a pár mindkét tagját, é

a lelki teher hátráltathatta a felkészülését az olimpiára.

A sportoló címvédőként csupán ötödikként végzett 400 méter vegyesen, 200-on ugyanebben az úszásnemben pedig hetedikként zárt. 200 háton még döntőbe sem jutott, huszadik lett.

Hosszú Katinka a 200 méteres hátúszás előfutamában július 29-én, ahol a 20. helyen fejezte be a szereplését Forrás: MTI/Illyés Tibor

Hosszú Katinka a mostani eredményeivel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy a kudarccal végződött tokiói olimpia után nem hagyja abba, folytatja pályafutását.

Azért mondtam, hogy nem fogom abbahagyni, mert nagyon szeretek úszni, versenyezni, edzeni. Úgy gondolom, ennél bőven tudok jobb lenni, és nem egy így sikerült verseny után szeretném abbahagyni" – fogalmazott az úszó az olimpiai csapatnak adott nyilatkozatában.

Hozzátette, nagyon elfáradt, ezért most feltöltődésre van szüksége, a családjával sok időt tölt el az elkövetkezendő időszakban.