A gerelyhajító Szilágyi Réka nem jutott döntőbe

Tokió 2020, 2020-as tokiói olimpiai játékok, olimpia, nyár, nyári olimpiai játékok, XXXII. nyári olimpiai játékok, női gerelyhajítás, selejtező, A csoport, Szilágyi Réka, 2021.08.03.
Hungary's Reka Szilagyi competes in the women's javelin throw qualification during the Tokyo 2020 Olympic Games at the Olympic Stadium in Tokyo on August 3, 2021. (Photo by Ben STANSALL / AFP)
Vágólapra másolva!
Szilágyi Réka a selejtezőben a 25. helyen zárt, így nem jutott döntőbe női gerelyhajításban a tokiói olimpia keddi versenynapján.
Vágólapra másolva!

A debreceni dobóatléta az első selejtezőcsoportban szerepelt, és kiegyensúlyozott sorozattal zárt, melyben az elsőre elért 57,39 méteres eredménye volt a legjobb. Ezzel a csoportban a 12. volt, majd a második csoport első dobásai után eldőlt, hogy nem kerülhet be a 12 legjobbat felvonultató fináléba.

Szilágyi Réka nem jutott döntőbe Forrás: AFP/Ben Stansall

"Sajnos ma nem találtam el a gerelyt úgy igazán. Utolsóra próbáltam kockáztatni, de abban a kísérletben sok volt a hiba" - nyilatkozta az M4 Sportnak Szilágyi, hozzátéve, hogy az olimpiai szereplés sokat jelent és kiváló tapasztalat számára és folytatja tovább a munkát, hogy még jobb legyen.

A fináléba 60,94 méteres eredménnyel lehetett bejutni.