Kozák Danuta még nem dolgozta fel, hogy nem a másodikak lettek

Tokió 2020, 2020-as tokiói olimpiai játékok, olimpia, nyár, nyári olimpiai játékok, XXXII. nyári olimpiai játékok, női K-2 500 m, Kozák Danuta, Bodonyi Dóra, kajak-kenu, kajak 2021.08.03.
Hungary's Danuta Kozak (L) and Hungary's Dora Bodonyi compete in the women's kayak double 500m semi-final during the Tokyo 2020 Olympic Games at Sea Forest Waterway in Tokyo on August 3, 2021. (Photo by Luis ACOSTA / AFP)
Vágólapra másolva!
A Kozák Danuta, Bodonyi Dóra duó bronzérmet nyert K-2 500 méteren a tokiói olimpián. A két magyar kajakos az éremszerzés ellenére csalódottan értékelt a versenyt követően.
Vágólapra másolva!

Egyik magyar páros sem kezdett igazán jól, de Kozákék féltávnál már a harmadik helyen haladtak. A hajrához közeledve látszott, hogy Carringtonékat ezúttal nem lehet beérni - végül egy hajóhosszal előbb értek a célba, mint a riválisok -, mögöttük azonban nagy csata alakult ki az érmekért.

A lengyelek bírták a végét is, a friss Európa-bajnok Kozák és a szolnoki Bodonyi pedig a harmadik helyen ért be.

„Bevallom őszintén,

de a rajtot elrontottuk. Új párosról van szó, de amikor az ember nyerni akar, majd azt hiszi, hogy második lesz, de végül kiderül, hogy csak harmadik, az nem annyira jó érzés. Arra figyeltünk az előfutamok után, hogy irányban legyünk, most ez jött ki belőle" – mondta a verseny után Kozák Danuta az M4 Sport kamerája előtt.

Kozák Danuta és Bodonyi Dóra is a rajtot okolta, hogy nem sikerült aranyérmet szerezni Forrás: MTI/Kovács Tamás

A párja, Bodonyi Dóra is abban látta a hibát, hogy a rajtnál nagyon beragadtak.

„Miután nem sikerült jól a rajt, többször megbillentünk a pályán. De csak sikerült megcsinálni a végét. Idővel majd biztosan átértékelem az eredményt,

később jobb lesz" – árulta el a magyar kajakos.