Társoldalunk:

Kozák Danuta még nem dolgozta fel, hogy nem a másodikak lettek

2021.08.03. 06:31

A Kozák Danuta, Bodonyi Dóra duó bronzérmet nyert K-2 500 méteren a tokiói olimpián. A két magyar kajakos az éremszerzés ellenére csalódottan értékelt a versenyt követően.

Egyik magyar páros sem kezdett igazán jól, de Kozákék féltávnál már a harmadik helyen haladtak. A hajrához közeledve látszott, hogy Carringtonékat ezúttal nem lehet beérni - végül egy hajóhosszal előbb értek a célba, mint a riválisok -, mögöttük azonban nagy csata alakult ki az érmekért. A lengyelek bírták a végét is, a friss Európa-bajnok Kozák és a szolnoki Bodonyi pedig a harmadik helyen ért be.

„Bevallom őszintén, azt hittem, hogy második helyen végeztünk. Nemrég tudtam meg, hogy ez nem így van, ezt még egyelőre nem sikerült feldolgozni. Kihajtottam magamat, de a rajtot elrontottuk. Új párosról van szó, de amikor az ember nyerni akar, majd azt hiszi, hogy második lesz, de végül kiderül, hogy csak harmadik, az nem annyira jó érzés. Arra figyeltünk az előfutamok után, hogy irányban legyünk, most ez jött ki belőle" – mondta a verseny után Kozák Danuta az M4 Sport kamerája előtt.

Kozák Danuta és Bodonyi Dóra is a rajtot okolta, hogy nem sikerült aranyérmet szerezniForrás: MTI/Kovács Tamás

A párja, Bodonyi Dóra is abban látta a hibát, hogy a rajtnál nagyon beragadtak.

„Miután nem sikerült jól a rajt, többször megbillentünk a pályán. De csak sikerült megcsinálni a végét. Idővel majd biztosan átértékelem az eredményt, később jobb lesz" – árulta el a magyar kajakos.