A CAS elutasította a leléptetett francia bokszoló fellebbezését

Japan Olympics 2020 Boxing 2020 Summer Olympics Games of the XXXII Olympiad Tokyo 2020 Olympic Games 2021 Horizontal
6613977 01.08.2021 France's Mourad Aliev reacts after losing by disqualification against Britain's Frazer Clarke during their men's super heavy (+91kg) quarterfinal boxing match at the Tokyo 2020 Olympic Games at Kokugikan Arena in Tokyo, Japan. Ramil Sitdikov / Sputnik (Photo by Ramil Sitdikov / Sputnik / Sputnik via AFP)
Vágólapra másolva!
Hiába nyújtott be negyeddöntős meccsének újrajátszásáért keresetet a Nemzetközi sportdöntőbírósághoz (CAS) Mourad Aliev francia ökölvívó, aki egyórás ülősztrájkot tartott azután, hogy a bíró fejelés miatt leléptette a tokiói olimpián.
Vágólapra másolva!

A szupernehézsúlyú bokszoló fellebbezését, amelynek benyújtását támogatta a Francia Ökölvívó Szövetség és a Francia Olimpiai Bizottság is, az ügyet gyors eljárásban tárgyaló CAS elutasította. Alievék azt szerették volna elérni, hogy semmisítsék meg a diszkvalifikálását, illetve a mérkőzést ismételjék meg a leléptetése utáni második menet elejétől, más mérkőzésvezetővel és pontozóbírákkal.

A 26 éves bokszolót vasárnap zárták ki, mert a mérkőzésvezető szerint szándékosan lefejelte ellenfelét, a brit Frazer Clarke-ot.

A moszkvai születésű Aliev dühében kiköpte és elrúgta fogvédőjét, sértő gesztusokat tett, majd megrázta és megütötte a televíziós kamerát. Ezután pedig tiltakozásul egyórás ülősztrájkot tartott.