Lőrincz Viktor: Tudtam, hogy több van bennem, mint egy ötödik hely

Tokió 2020, 2020-as tokiói olimpiai játékok, olimpia, nyár, nyári olimpiai játékok, XXXII. nyári olimpiai játékok, birkózás, döntő, Lőrincz Viktor, 2021.08.04.
Hungary's Viktor Lorincz (red) wrestles Ukraine's Zhan Beleniuk in their men's greco-roman 87kg wrestling final match during the Tokyo 2020 Olympic Games at the Makuhari Messe in Tokyo on August 4, 2021. (Photo by Jack GUEZ / AFP)
Vágólapra másolva!
Lőrincz Viktor 5-1-re kikapott az ukrán Zsan Belenyuktól a tokiói olimpia birkózóversenyének a kötöttfogásúak 87 kilós súlycsoportjának döntőjében. A finálé után még kissé csalódottan nyilatkozott, de így is karrierje legnagyobb sikerét érte el. 
Vágólapra másolva!

"Nagyon szerettem volna nyerni. És ugyan ez életem eddigi legjobb eredménye, de azért... Készültem az ukrán lenti támadásaira, az volt a terv, hogy állásban támadom, és majd kifárasztom, de tudott annyit tartalékolni, hogy maradt ereje a második elvonásra, és meg tudta csinálni a pörgetést. Ennyi volt most benne" - mondta a mérkőzés után az M4 Sportnak nyilatkozó Lőrincz Viktor.

"Rióból üres kézzel mentem haza és tudtam, hogy több van bennem, mint az ötödik hely. Ezért dolgoztam, hogy idáig eljussak. Nagyon jó volt látni tegnap, hogy Tomi (bátyja, Lőrincz Tamás megnyerte a 77 kilósok versenyét - a szerk.) megnyerte az olimpiát, én is szerettem volna, de nem jött össze. Pár napnak el kell telnie, hogy ez leülepedjen bennem, de a legfontosabb talán az, hogy hazavihetek egy érmet a kislányomnak" - tette még hozzá.