Olimpiai ezüstérmes a birkózó Lőrincz Viktor!

LŐRINCZ Viktor Tokió, 2021. augusztus 3.
Lőrincz Viktor a német Denis Kudla elleni mérkőzésen a férfi kötöttfogású birkózók 87 kilogrammos kategóriájának negyeddöntőjében a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olim
Lőrincz Viktor a döntőbe jutásért harcolt
Vágólapra másolva!
Bátyja aranyérme után Lőrincz Viktor ezüstérmes lett, miután a kötöttfogású birkózók 87 kilós döntőjében 5-1-re kikapott a kétszeres világbajnok az ukrán Zsan Belenyuktól.
Vágólapra másolva!

A kétszeres világ- és Európa-bajnok, öt éve Rióban ezüstérmes ukránt (akinek az édesapja ruandai volt) küldték le először, de rögtön ki tudott bújni Lőrincz fogásából, de az első menet végén 1-0-ra így is a magyar birkózó vezetett. A második menetben Lőrinczet is leküldték, és Belenyuk meg tudta forgatni, öt pontot csinálva a magyaron, a kényelmes előnyt pedig megtartotta a meccs végéig.

A 31 éves vb-ezüst- és bronzérmes, Európa-bajnok Lőricz Viktor az első fordulóban a kirgiz Atabek Azisbekovot győzte le 6-1-re, majd a 2016-os riói olimpia bronzmeccsén őt vitatott körülmények között legyőző német Denis Kudlának vágott vissza, hogy aztán az elődöntőben 9-2-re megsemmisítse az egyiptomi Mohamed Metwallyt.