Társoldalunk:

A hétpróbázó Krizsán Xénia a 19. helyen áll az olimpián

2021.08.04. 14:24

A hétpróbázó Krizsán Xénia az első nap után a 19. helyen áll a tokiói olimpián.

Az idei fedett pályás Európa-bajnokságon bronzérmes versenyző 200 méteren a kettes pályáról indult, Nafissatou Thiam mellől, és a hajráig úgy tűnt, lefutja a belga címvédőt. Az utolsó méterekre azonban elfogyott az ereje, hatodikként ért célba 24.96 mp-cel - egyéni csúcsa 24.32 -, ezzel 890 pontot gyűjtött. Négy szám után így maradt a 19. helyen, 3611 ponttal.

"Életem legrosszabb versenyét csinálom, csak a miértet nem értem" - nyilatkozott az MTK atlétája az MTI-nek. - "Kiadom magamból a 120 százalékot, és nem jön az eredmény."

Hozzátette, úgy érezte, soha ilyen jól nem melegített be a súlylökésre, de a pályán ez nem mutatkozott meg.

A hétpróbázó Krizsán Xénia a 19. helyenForrás: MTI/Czeglédi Zsolt

"Már csak az edzőmnek is meg akartam mutatni, hogy mit tudok. Megyek és jól kisírom magam. Iszonyú könnyű lenne most feladni, de nem fogom" - fogalmazott a 28 éves Krizsán.

Az első futamban a világbajnok Katarina Johnson-Thompson remekül rajtolt, és úgy tűnt, ő lesz a leggyorsabb, ám a kanyarban rosszul léphetett, mert bicegni kezdett, majd fájdalmas arccal leült a földre. Aztán nem hagyta, hogy az önkéntesek felsegítsék, hanem besántikált a célba, de eredménye érvénytelen. Így számára véget ért a verseny.

Négy szám után a holland Anouk Vetter átvette a vezetést 3968 ponttal, második a belga Noor Vidts (3941), az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Thiam visszacsúszott a harmadik helyre (3921).

A hétpróbázóknak csütörtökön következik a távolugrás, a gerelyhajítás és végül a 800 méter.