Társoldalunk:

Csipes Tamara zokogva ünnepelte Kozák Danuta legyőzését

2021.08.05. 07:29

Csütörtök délelőtt a tokiói olimpia kajak-kenu versenyében a Rióban olimpiai bajnok Csipes Tamara ezüstérmes lett a női K-1 500 méteres döntőben, míg az ötszörös olimpiai bajnok Kozák Danuta a negyedik helyen ért célba. A finálé után Csipes Tamara percekig örömkönnyekben fürdött, ugyanis 18 éves kora óta először sikerült Kozák Danuta előtt végeznie.

Kiküldött munkatársunk helyszíni jelentése a XXXII. nyári olimpiai játékokról, Tokióból.

Csipes Tamara kirobbanó erőben érkezett az olimpiára. A Honvéd kajakosa már a tokiói ötkarikás játékok előtt kijelentette, hogy érmet szeretne nyerni egyesben, mert bár Rióból van egy aranya a női kajaknégyes tagjaként, az lenne az igazi, ha egyesben is meg tudná mutatni magát.

„Rengeteg munkám van ebben, főleg amióta a kislányom megszületett. Nagyon örülök, hogy kaphattam egy lehetőséget, mert még soha életemben nem tudtam megmutatni, mit tudok nyár végén.  Tudtam, hogy ez életem legnagyobb lehetősége, és ha ezt elszúrom, akkor totális idióta vagyok. Voltak olyan időszakok, amikor egyáltalán nem érdekelt, de ebben most tényleg benne volt a szívem.  Minden, amit el lehet képzelni a földön" – értékelt Csipes Tamara, akinek folyamatosan potyogtak az örömkönnyei.

Az ezüstérmes Csipes Tamara és édesapja, az olimpiai bajnok Csipes FerencForrás: MTI/Kovács Tamás

„Nem egyszerű mentálisan, hogy van előtted a sorban egy ötszörös olimpiai bajnok, akivel felnőttél, és tizennyolc éves korod óta mindig mögötte vagy. Hihetetlenül jó kajakos, így folyton megkérdezed magadtól, hogy mit érek vele, hogy én vagyok a második? Nagyon örülök, hogy legalább egyszer meg tudtam mutatni, lehet, hogy én is érek annyit" – utalt Kozák Danuta legyőzésére Csipes Tamara, aki elmondta, hogy a bronzéremnek is örült volna, de a negyedik hellyel már nem lett volna elégedett.

„Tavasszal nagyon jól mentem a felkészülés alatt, az elmúlt másfél hónapban pedig pláne. Nekem többnyire mentálisan vannak problémáim, hogy elhiggyem, meglehet. Most úgy álltam hozzá, hogy egy életem, egy halálom, ha ez az utolsó ötszáz méterem egyesben, akkor is megcsinálom"  – tette hozzá Csipes Tamara, aki a női kajaknégyes tagjaiként még egy érmet nyerhet a tokiói olimpián.