Krizsán Xéniának már csak két versenyszám van hátra hétpróbában

Tokió 2020, 2020-as tokiói olimpiai játékok, olimpia, nyár, nyári olimpiai játékok, XXXII. nyári olimpiai játékok, Krizsán Xénia, gátfutás, atlétika, hétpróba
Hungary's Xenia Krizsan reacts after competing in the women's heptathlon 100m hurdles during the Tokyo 2020 Olympic Games at the Olympic Stadium in Tokyo on August 4, 2021. (Photo by Antonin THUILLIER / AFP)
Vágólapra másolva!
A hétpróbázó Krizsán Xénia távolugrásban sem szerepelt jól csütörtökön a tokiói olimpián. A következő szám a gerelyhajítás lesz, végül a 800 méterrel zárul a verseny.
Vágólapra másolva!

Az idei fedett pályás Európa-bajnokságon bronzérmes versenyző az első nap után a 19. helyről várhatta a távolugrást, miután 100 méter gáton, magasugrásban, súlylökésben és 200 méteren sem tudta hozni a tőle elvárt eredményt.

Csütörtökön távolugrásban kezdtek a hétpróbázók, Krizsán első kísérlete érvénytelen volt. Másodikra 5,72 métert ért el, majd 5,88 méterrel zárt, amiért 813 pontot kapott.

Egy vetélytársát tudta megelőzni, pedig ebben a számban 6,41 méter az idei legjobbja, egyben az egyéni csúcsa, ami az ötödik legjobb a mezőnyben. Krizsán 4424 ponttal a huszadik, azaz utolsó a még versenyben lévők között.

Öt szám után a holland Anouk Vetter megőrizte vezető helyét (4965 pont), de előnye négy pontra csökkent az olimpiai, világ- és Európa-bajnok belga Nafissatou Thiam előtt (4961).