Kozák Danuta: Talán jobban el kellett volna hinni magamról, hogy jó vagyok

KUBINA Ádám; KOZÁK Danuta
Kozák Danutát vigasztalja Kubina Ádám, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség főtitkára
Vágólapra másolva!
Kozák Danuta kedden címvédőként bronzérmet nyert a tokiói olimpián a női K-2 500 méteres versenyszámban, csütörtökön pedig – szintén címvédőként – a negyedik helyen végzett K-1 500 méteren. Az ötszörös olimpiai bajnok a vegyeszónában teljesen összetörten nyilatkozott miután lemaradt az éremszerzésről. Kozák a női kajaknégyes kapcsán abban bízik, hogy az egyesben ezüstérmet nyerő Csipes Tamara és a párosban bronzérmet nyerő Bodonyi Dóra éhsége ad majd lendületet az egységnek.
Vágólapra másolva!

Kiküldött munkatársunk helyszíni jelentése a XXXII. nyári olimpiai játékokról, Tokióból.

„Átfutott az agyamon a rengeteg szenvedés, könny, fáradtság volt az ára annak, hogy most itt lehetek. És nemcsak az enyém, hanem a családomé, a férjemé és a lányomé" – kezdte Kozák Danuta, aki a befutó után perceken keresztül zokogott.

Kozák Danutát vigasztalja Kubina Ádám, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség főtitkára Forrás: MTI/Kovács Tamás

Csipes Tamara szerdán azt mondta, hogy a korábban uralkodó hátszél egyáltalán nem kedvezett se neki, se Kozák Danutának, de ez csütörtökre változni fog.

„Nekem kedvezett most a legkevésbé, mert jobbos oldalszél volt, de nem ezen múlott. Rosszul rajtoltam, utána pedig kevés sikerrel próbálkoztam. Az biztosan nem volt jó, minden ellenfelem messze volt tőlem.

Neki volt a legszerencsésebb pályabeosztása" – folytatta az ötszörös olimpiai bajnok.

Kozák Danuta korábban elmondta, hogy az emberek gyakran természetesnek veszik, hogy ha ő elindul egy versenyen, mindig győz. A helyzet azonban nem ennyire egyszerű, hiszen elmúlt 34 éves, így már korántsem tud olyan időeredményeket hozni, mint korábban. Ráadásul Kozáknak tavaly keresztcsonttörése és bordaközi izomszakadása volt, így nagyon mélyről kellett visszajönnie.

„Tudom értékelni a bronzérmet és a negyedik helyet is. Harmincnégy éves vagyok, így ebben a futamban én voltam a legidősebb. Családom van, gyerekem van,

eltört a keresztcsontom, szakadtak az izmaim. Ennek ellenére jó időket mentem, de ez most itt nem jött ki. Talán jobban el kellett volna hinni magamról, hogy jó vagyok."

Kozák Danutára vár még egy nagyon fontos verseny Forrás: MTI/Kovács Tamás

Négyesben az előző két olimpián Magyarország nyerte az aranyérmet. A Kárász Anna, Kozák Danuta, Csipes Tamara, Bodonyi Dóra összeállítású egységre kőkemény feladat vár.

– tette hozzá Kozák Danuta, aki ha aranyérmet nyerne a női négyessel, minden idők legeredményesebb magyar női olimpikonja lenne Keleti Ágnest és Egerszegi Krisztinát megelőzve.