Keszthelyi Rita: Ez a csapat arra hivatott, hogy érmet vigyen haza

Tokió 2020, 2020-as tokiói olimpiai játékok, olimpia, nyár, nyári olimpiai játékok, XXXII. nyári olimpiai játékok, 2021.07.28., vízilabda, női, nő, Magyarország - USA, KESZTHELYI-NAGY Rita
Tokió, 2021. július 28. Keszthelyi Rita a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia női vízilabdatornájának második fordulójában játszott Magyarország - Egyesült Államok mérkőzésen a Tacumi Vízilabdaközpontban 2021. július 28-án. A magyar válogatott 10-9-re legyőzte a kétszeres címvédő amerikai csapatot. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
A magyar női vízilabda-válogatott 8-6-os vereséget szenvedett Spanyolországtól a tokiói nyári olimpiai játékok csütörtöki elődöntőjében. A találkozó után a főszereplők az M4 Sportnak értékelték a látottakat.
Vágólapra másolva!

"Saját magunkat vertük meg. Kaptunk nyolc gólt, de nem ezen múlt, hiányoztak az utolsó másodperces továbbadott emberelőnyök. Egy kezemen meg tudok számolni, hányat lőttünk be belőlük. Végig küzdöttünk, egyáltalán nem adtuk fel.

Csak akkor van esélyünk az orosz csapat ellen, ha be tudjuk bizonyítani, hogy nehéz helyzetből is fel tudunk állni" - mondta a mérkőzés után Keszthelyi Rita, a válogatott csapatkapitánya.

Keszthelyi Rita szerint nagyon sok emberelőnyt elkapkodott a magyar válogatott Forrás: MTI/Mti Fotószerkesztőség/Kovács Tamás

Bíró Attila, a nemzeti csapat szövetségi kapitánya így értékelte a látottakat:

"A bátorsággal és a játékkal nem volt gond, nyolc kapott góllal simán lehet mecset nyerni, az emberelőnyöket helyezgettük túl.

Nagy vonalakban megbeszéltük, hogy mi a játék, de türelmetlenül ellőttük őket, az utolsó passz hiányzott belőle, hogy a vélt helyzetből jó helyzetet csináljunk. Ennél sokkal több helyzetet ki szoktunk használni, a spanyolok tovább tudtak türelmesek maradni."

"Sokkal inkább mérges vagyok, mint szomorú. Úgy gondolom, hogy magunkat vertük meg. Általában ha kikapunk, akkor a védekezéssel van a probléma, ma nem azzal volt. Az elején sok helyzetet elkapkodtunk, ebben én is benne voltam. Türelmesebbnek kell lennünk, ha érmet szeretnénk hazavinni" - mondta rendkívül önkritikusan Szilágyi Dorottya, aki még így is a legeredményesebb magyar játékos volt, három góllal.