Jól kezdték a versenyt a magyar öttusázók, mindketten a legjobb tízben a vívás után

Tokió 2020, 2020-as tokiói olimpiai játékok, olimpia, nyár, nyári olimpiai játékok, XXXII. nyári olimpiai játékok, körvívás, GULYÁS Michellev KOVÁCS Sarolta
Tokió, 2021. augusztus 5. Kovács Sarolta (b) és Gulyás Michelle a női öttusázók körvívás versenyszámában a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Muszasino Sportközponban 2021. augusztus 5-én. MTI/Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Gulyás Michelle és Kovács Sarolta a 36 fős mezőny első felében, a bő élcsoportban zárta a női öttusázók csütörtöki körvívását a tokiói olimpián.
Vágólapra másolva!

Gulyás, az UTE húszéves tehetsége, aki idén vb-bronzérmes volt, illetve a 2016-ban egyéniben világbajnok székesfehérvári Kovács egyformán 20 győzelemmel és 15 vereséggel zárt, és az ezért járó 220 ponttal négy további társukkal holtversenyben a hatodik helyen végeztek.

Kovács Sarolta és Gulyás Michelle is a legjobb tízben zárta a körvívást Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A pozitív győzelmi mérleg jónak számít, de nem kiemelkedő, ugyanakkor az előttük állók előnye az éllovas Annika Schleuét leszámítva nem jelentős.

A német 274 pontot érő 29 sikeres asszóval nagyon komoly előnyt alakított ki magának, az ezüstérmes pozíciót elfoglaló dél-koreai Kim Sze Hi viszont csak 24 pontra van a magyaroktól.

Csütörtökön még a férfiak körvívását rendezik, a mezőnyben Marosi Ádámmal és Kasza Róberttel. Azt követően a nők versenye pénteken, a férfiaké szombaton folytatódik.