Marosi Ádám a legjobb tízben öttusában

Tokió 2020, 2020-as tokiói olimpiai játékok, olimpia, nyár, nyári olimpiai játékok, XXXII. nyári olimpiai játékok, körvívás, 2021.08.05, Marosi Ádám
Hungary's Adam Marosi reacts during the men's individual fencing ranking round modern pentathlon during the Tokyo 2020 Olympic Games at the Musashino Forest Sport Plaza venue in Tokyo on August 5, 2021. (Photo by Pedro PARDO / AFP)
Vágólapra másolva!
Marosi Ádám az első tízben fejezte be a nyitószámot, Kasza Róbert teljesítménye ugyanakkor elmaradt a várakozástól a férfi öttusázók csütörtöki vívása során a tokiói olimpián.
Vágólapra másolva!

A júniusi világbajnokságon aranyérmes Marosi 20 ellenfelét legyőzte, miközben 15-től kapott ki, és 220 pontjával tizedik lett.

Hátránya nem ledolgozhatatlan, de nem is csekély a szűkebb élcsport tagjaival szemben: az élen a brit Joseph Choong és az orosz Alekszandr Lifanov végzett 25 sikeres asszóval, 250 ponttal, mögöttük ketten pedig csak eggyel nyertek kevesebbet. Kasza 15 győzelemmel és 20 vereséggel a 27. helyen végzett a 36 fős mezőnyben 190 ponttal.

Bár a két magyar nyitóasszóját a 35 éves Kasza nyerte, mégis a 37 esztendős Marosinak sikerült jobban a kezdés, ugyanis amíg Kasza 4-9-re rontotta a mutatóját, addig ő 8-3-ra javította a mérlegét. Ekkor viszont kisebb hullámvölgy következett, sorozatban négy riválissal szemben alulmaradt, így visszaesett a középmezőnybe, ahonnan csak apránként tudott feljebb kúszni a vívás végére. Kasza viszont egyáltalán nem találta a ritmust, ezért maradt a mezőny hátsó felében.

- értékelt az MTI-nek Marosi, aki a két hónappal ezelőtti világbajnoki címe alkalmával hattal több győzelmet aratott a páston.

Marosi közel az élcsoporthoz a vívás után Forrás: AFP/Pedro Pardo

"Ez egy küzdősport és ma a riválisok jobban küzdöttek. Rosszul ment a vívás eleje, ez pedig rányomta a bélyegét a folytatásra. Nagyon fontos, hogy az ember feloldódjon, én ehelyett végig görcsös voltam" - mondta csalódottan Kasza.

A körvíváson korábban túlesett nők versenye pénteken, a férfiaké szombaton folytatódik.