Társoldalunk:

Marosi Ádám a legjobb tízben öttusában

2021.08.05. 12:28

Marosi Ádám az első tízben fejezte be a nyitószámot, Kasza Róbert teljesítménye ugyanakkor elmaradt a várakozástól a férfi öttusázók csütörtöki vívása során a tokiói olimpián.

A júniusi világbajnokságon aranyérmes Marosi 20 ellenfelét legyőzte, miközben 15-től kapott ki, és 220 pontjával tizedik lett.  

Hátránya nem ledolgozhatatlan, de nem is csekély a szűkebb élcsport tagjaival szemben: az élen a brit Joseph Choong és az orosz Alekszandr Lifanov végzett 25 sikeres asszóval, 250 ponttal, mögöttük ketten pedig csak eggyel nyertek kevesebbet. Kasza 15 győzelemmel és 20 vereséggel a 27. helyen végzett a 36 fős mezőnyben 190 ponttal.

Bár a két magyar nyitóasszóját a 35 éves Kasza nyerte, mégis a 37 esztendős Marosinak sikerült jobban a kezdés, ugyanis amíg Kasza 4-9-re rontotta a mutatóját, addig ő 8-3-ra javította a mérlegét. Ekkor viszont kisebb hullámvölgy következett, sorozatban négy riválissal szemben alulmaradt, így visszaesett a középmezőnybe, ahonnan csak apránként tudott feljebb kúszni a vívás végére. Kasza viszont egyáltalán nem találta a ritmust, ezért maradt a mezőny hátsó felében.

Küzdős vívás volt, de mindent kiadtam magamból. Volt egy rossz sorozatom, ez kissé visszavetett, de azért a végére visszaküzdöttem magam az élcsoportba. Hogy ez mire lesz elég, majd szombaton derül ki" - értékelt az MTI-nek Marosi, aki a két hónappal ezelőtti világbajnoki címe alkalmával hattal több győzelmet aratott a páston.

Marosi közel az élcsoporthoz a vívás utánForrás: AFP/Pedro Pardo

"Ez egy küzdősport és ma a riválisok jobban küzdöttek. Rosszul ment a vívás eleje, ez pedig rányomta a bélyegét a folytatásra. Nagyon fontos, hogy az ember feloldódjon, én ehelyett végig görcsös voltam" - mondta csalódottan Kasza.

A körvíváson korábban túlesett nők versenye pénteken, a férfiaké szombaton folytatódik.