Történelmi rekordot állított be a magyar pólóválogatott sztárja

Tokió 2020, 2020-as tokiói olimpiai játékok, olimpia, nyár, nyári olimpiai játékok, XXXII. nyári olimpiai játékok, vízilabda, férfi csoportmérkőzés, A csoport, Magyarország - Olaszország, 2021.08.02.
Tokió, 2021. augusztus 2. Manhercz Krisztián a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia férfi vízilabdatornájának ötödik fordulójában játszott Magyarország - Olaszország mérkőzésen a tokiói Tacumi Vízilabdaközpontban 2021. augusztus 2-án. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Történelmi teljesítményt nyújtott szerdán a horvátok elleni 15-11-re megnyert olimpiai negyeddöntőben Manhercz Krisztián, a magyar vízilabda-válogatott játékosa.
Vágólapra másolva!

Az olimpiák történetében ezt megelőzően 11 játékos dobott 7, vagy annál több gólt, azonban az OSC klasszisának teljesítménye sok mindenben kiemelkedik mind közül.

A rekordot Németh János, a jugoszláv Zoran Jankovic és a szerb Aleksandar Sapic tartják, ők kilencszer találtak be egy mérkőzésen, de előbbi kettő a Japán (1932 és 1968), utóbbi pedig 2008-ban a Kína elleni csoportmérkőzésen volt tarthatatlan.

Manhercz Krisztián fantasztikusan játszott a horvátok ellen Forrás: MTI/Illyés Tibor

Az egyenes kiesés szakaszt tekintve hét gól a csúcs, mindkettő az 1968-as olimpián született, ráadásul néhány órán belül:

a bronzmérkőzésen Felkai László az olaszok, a döntőben pedig a szovjet Alekszej Barkalov a jugoszlávok ellen talált be hétszer, ugyanakkor az akkori, csak ezt az olimpiát megélt szabályok szerint minden harmadik szabálytalanság után négyméteres járt, így mindketten góljaik jelentős részét így szerezték.

Manhercz Krisztián szerda este Tokióban hét gólt lőtt a horvátoknak, a magyarok az elődöntőben pénteken a görögökkel találkoznak.