Bombameglepetést hozott a férfi 4*100 méteres váltó az olimpián - videó

athletics Oly TOPSHOTS Horizontal
Italy's Filippo Tortu (L) finishes first during the men's 4x100m relay final during the Tokyo 2020 Olympic Games at the Olympic Stadium in Tokyo on August 6, 2021. (Photo by Jewel SAMAD / AFP)
Vágólapra másolva!
Szokás szerint fantasztikus versenyeket hozott a női és a férfi 4*100 méteres váltó a tokiói olimpián is. A nőknél a papírformát is élmény volt nézni, a férfiaknál pedig egy óriási hajrát láthattunk.
Vágólapra másolva!

A jamaicai női 4*100 méteres váltó győzelméhez nem férhetett kétség, hiszen a 100 méter három dobogósa, Elaine Thompson, Shelly-Ann Fraser-Pryce és Shericka Jackson is a csapatban volt, akik Briana Williamsszel kiegészülve a világrekordhoz is közel jártak. Megdönteni a bizonytalan váltások miatt nem sikerült, de az aranyérem így is meglett nekik.

A férfiaknál szinte hihetetlen, ahonnan az olaszok utolsó embere, Filippo Tortu visszahozta a váltójukat és hatalmas meglepetésre megnyerte a versenyt. A váltó tagja volt még a 100 métert megnyerő Lamont Marcell Jacobs mellett Lorenzo Patta és Eseosa Desalu voltak még a győztes váltó tagjai.

Továbbra is egészen elképesztő az a változatosság, ami az atlétikaversenyeket jellemzi a tokiói olimpián: az eddig lezajlott 40 szám 41 aranyérmén összesen 21 ország osztozik. Az utolsó napon nyolc számban osztanak még érmeket.