A férfi vízilabdázók szerezhetik meg a 20. magyar érmet Tokióban

Tokió 2020, 2020-as tokiói olimpiai játékok, olimpia, nyár, nyári olimpiai játékok, XXXII. nyári olimpiai játékok, vízilabda, férfi csoportmérkőzés, A csoport, Magyarország - Olaszország, 2021.08.02.
Tokió, 2021. augusztus 2. Manhercz Krisztián (b) és az olasz Stefano Luongo a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia férfi vízilabdatornájának ötödik fordulójában játszott Magyarország - Olaszország mérkőzésen a tokiói Tacumi Vízilabdaközpontban 2021. augusztus 2-án. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Az utolsó nap egyetlen magyar vonatkozású sporteseményén Märcz Tamás együttese közép-európai idő szerint 6.40-kor a spanyolokkal csap össze. A magyarok a 2008-as pekingi diadal óta az első érmüket szerezhetik meg a vízilabda tornán az ötkarikás játékokon.
Vágólapra másolva!

A pólótornát lezáró fináléban az elődöntőben a magyar csapatot 9-6-ra verő görögök és a címvédő szerbek találkoznak a Tacumi Vízilabdaközpontban.

Mielőtt a magyar pólósok medencébe szállnának, a zárónap programja igazából már közép-európai idő szerint éjfélkor elkezdődik, méghozzá a férfi maratoni futással. Tokiói idő szerint így is rendkívül korán, már reggel 7-kor elrajtolnak a futók, ennek oka pedig a magas hőmérséklet és a párás levegő, amelyek finoman fogalmazva sem teszik ideálissá a körülményeket a felkelő nap országában a 42 km-es futáshoz.

Remélhetőleg éremmel zárnak a férfiak a vízilabda torna bronzmeccsét követően. Forrás: MTI/Illyés Tibor

Kicsit később az amerikai női kosarasok a férfiak után még egy aranyérmet nyerhetnek az Egyesült Államok küldöttségének. Ehhez a döntőben a házigazda Japánt kellene a Team USA-nak legyőznie.

Női kézilabdában a magyar válogatottat a negyeddöntőben búcsúztató Norvégia Svédországgal játszik a bronzéremért, míg az aranyért az orosz olimpiai csapat küzdhet meg a francia válogatottal.

A fentieken kívül női röplabdában, férfi és női ökölvívásban, ritmikus gimnasztikában és pályakerékpározásban osztanak érmeket Tokióban az olimpia végén.

Összességében az utolsó napon mintegy 13 aranyérem talál gazdára az ötkarikás játékokon, melynek záróünnepségén a kajak egyesek 1000 méteres versenyének olimpiai bajnoka, Kopasz Bálint viszi majd a magyar zászlót.

VÍZILABDA (Tacumi Vízilabdaközpont) - férfi torna, zárójelben a magyar idő szerinti kezdés:
9.30 (2.30): a 7. helyért: Olaszország-Montenegró
11.00 (4.00): az 5. helyért: Egyesült Államok-Horvátország
13.40 (6.40): a 3. helyért: MAGYARORSZÁG-Spanyolország
16.30 (9.30-11.20): DÖNTŐ: Szerbia-Görögország

ZÁRÓÜNNEPSÉG (Olimpiai Stadion)
20.00-23.00 (13.00-16.00)