Társoldalunk:

A tokiói olimpia második napja élőben

2021.07.25. 02:25
rendezés

Az úszódöntők első napján három magyar, Hosszú Katinka, Mihályvári-Farkas Viktória és Verrasztó Dávid ugrik medencébe. A vívók részéről ezúttal Siklósi Gergelyre lesz érdemes figyelni, emellett a női kézilabda- és a férfi vízilabda-válogatott is bemutatkozik a tokiói olimpia vasárnapi versenynapján.

--
02:22

Köszöntjük kedves olvasóinkat

Köszöntjük kedves olvasóinkat! Tartsanak velünk a XXXII. nyári olimpiai játékok második napján, és egyetlen fontos eseményről sem maradnak le!

Kis Ádám
02:29

Pásztor Flóra a 32 között női tőrben

Pásztor Flóra bejutott a 32 közé a női tőrözők vasárnapi egyéni versenyében a tokiói olimpián. A magyar vívó az első körben 15-8-ra győzte le az algériai Meriem Mebarkit, és a 16 közé kerülésért a franciák klasszisa, az öt éve, Rio de Janeiróban ötödik Ysaora Thibus lesz az ellenfele.

Kis Ádám
02:43

Pásztor Flóra nyilatkozata a továbbjutás után

"Bemelegítő asszónak pont jó volt. Kicsit azért izgultam, de arra is jó volt ez a mérkőzés, hogy ez oldódjon. A következő találkozón már több dologra lesz szükség a győzelemhez" - mondta az MTI-nek a Törekvés SE 23 éves sportolója.
Rajta kívül még két magyar szerepel a női tőrözők egyéni versenyében, Siklósi Gergely pedig a férfi párbajtőrözők párhuzamosan futó viadalán lép pástra vasárnap a Makuhari Rendezvényközpont B csarnokában.

Kis Ádám
03:00

Fokozódnak az izgalmak

Magyar szempontból jól kezdődött a tokiói olimpia második napja, ugyanis Pásztor Flóra bejutott a 32 közé a női tőrözők vasárnapi egyéni versenyében. A következő pár órában még többen bemutatkoznak majd a mieink közül.
3:25 Kreiss Fanni (vívás, női tőr egyéni)
3:30 Verrasztó Dávid (úszás, 400 m vegyes)
4:00 Pupp Réka (cselgáncs)
4:12 Hosszú Katinka, Mihályvári-Farkas Viktória (úszás, női 400 m vegyes)
4:25 Kondricz Kata (vívás, női tőr egyéni)
4:30 magyar férfi vízilabda-válogatott
5:00 Pétervári-Molnár Bendegúz (evezés)
5:05 Érdi Mária (vitorlázás)
5:30 Fucsovics Márton (tenisz)
6:00 Pekler Zalán, Péni István (sportlövészet, férfi légpuska)
6:20 Krausz Gergely (tollaslabda, férfi egyéni)
7:00 Póta Georgina (asztalitenisz, női egyéni)

--
03:10

Pásztor Flóra akcióban

Pásztor Flóra algériai ellenfele ellen

Forrás: Getty Images,/2021 Getty Images/Matthias Hangst
--
03:13

Major Veronika is érdekelt

A sportlövő a női légpisztoly alapversenyében szerepel, egyelőre a 34. helyen áll.

--
03:20

Major Veronika a lőállásban

Major Veronika a női 10 méteres légpisztoly versenyszám selejtezőjében

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt
Kis Ádám
03:29

Kezdődnek a döntők úszásban

Elsőként Verrasztó Dávid ugrik medencébe, aki a negyedik legjobb időeredménnyel jutott fináléba a férfi 400 méter vegyesen. Verrasztó toronymagasan a legidősebb a mezőnyben.

--
03:30

Major Veronika végzett a selejtezőben

Major Veronika a 34. helyen zárt a női légpisztolyosok versenyében a tokiói olimpia vasárnapi versenynapján. A 24 éves keszthelyi sportoló önmagához képest gyengén kezdett, öt lövés után kiment a lőállásból és néhány percig egyeztetett Győrik Csaba szövetségi kapitánnyal, ám a folytatásban nem tudott jelentősen javulni. Bár az első 10 lövéses sorozatában még három telitalálata volt, a második szériában már csak kétszer lőtt tízest, ráadásul utóbbiban két nyolcast is vétett. A harmadik sorozattól kezdve aztán megtáltosodott a fegyvernem 2019-es Európa-bajnoki bronzérmese, aki a negyedik-ötödik szériában egymás után hét tízest ért el. Az elhibázott első két sorozat miatt azonban a jó befejezés nem volt elég a döntős szerepléshez, Major 566 körrel fejezte be az alapversenyt. A fináléba kerüléshez 577 körös eredményre lett volna szükség az 53 fős mezőnyben.

Kis Ádám
03:36

Tempóról tempóra jön fel Verrasztó

Féltávnál a hatos pályán úszó Verrasztó az ötödik helyen fordult, de 250 méternél már dobogós helyen van.

Kis Ádám
03:37

Verrasztó a harmadik helyen az utolsó 50 méter előtt

Az utolsó száz méterre a harmadik helyen fordult rá Verrasztó. 

Kis Ádám
03:38

Verrasztó Dávid olimpiai negyedik helyezett

Verrasztó Dávid élete első olimpiai döntőjében a negyedik helyen végzett 400 méter vegyesúszásban a tokiói olimpián. Az amerikai Chase Kalisz nyerte a futamot.

--
03:45

Verrasztó kevéssel maradt le az éremről

Verrasztó Dávid a hatos pályára került, miután szombaton a negyedik legjobb idővel került be a döntőbe. A döntőben Verrasztó a nyolcadik helyen fordult a pillangó után, háton az ötödik helyre jött fel, mellen már 50 méter után a harmadik volt és az utolsó 50-re is harmadik helyről fordult, de nagyon összesűrűsödött a mezőny, így végül a negyedik helyen végzett. Az aranyat az amerikai Kalisz szerezte meg.

--
03:47

A végeredmény

Chase Kalisz 4:09.42-es idővel lett olimpiai bajnok, mögötte Jay Litherland 4:10.28-cal lett második, Brendon Smith 4:10.38-cal végzett, Verrasztó Dávid 4:10.59-cel lett negyedik.

--
03:50

Verrasztó holtversenyben lett negyedik

Max Litchfield is 4:10.59-et úszott.

--
03:58

Kreiss Fanni bravúrral a 16 között női tőrben

Kreiss Fanni bejutott a 16 közé a női tőrözők vasárnapi egyéni versenyében a tokiói olimpián. A magyar vívó az első asszójában a világbajnoki ezüstérmes olasz Martina Batinit verte bravúrral, 15-10-re, és a következő körben a címvédő, világranglista-vezető orosz Inna Gyeriglazovával találkozik.

 

Rajta kívül még két magyar - Kondricz Kata és Pásztor Flóra - szerepel a női tőrözők egyéni versenyében, Siklósi Gergely pedig a férfi párbajtőrözők párhuzamosan futó viadalán lép pástra vasárnap a Makuhari Rendezvényközpont B csarnokában.

--
04:00

Tunéziai arany 400 gyorson

A mindössze 18 éves Ahmed Hafnaoui nyert az ausztrál Jack McLoughlin és Kieran Smith előtt.

--
04:07

Verrasztó Dávid még ízlelgeti az olimpiai pontszerzést

Verrasztó Dávid a férfi 400 méteres vegyesúszás döntője után

Forrás: MTI/Kovács Tamás
--
04:09

Kreiss Fanni öröme

Kreiss Fanni öröme az olasz Martina Batini elleni sikert követően

Forrás: Getty Images/2021 Getty Images/Elsa
Kis Ádám
04:11

Hamarosan kezdődik Hosszú Katinkáék döntője

A női 400 méter vegyesúszásban a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka a hetedik, míg a 17 éves Mihályvári-Farkas Viktória a hatodik idővel került be a döntőbe.

Kis Ádám
04:21

Hosszú Katinka az ötödik helyen végzett

Hosszú Katinka negyedik lett vasárnap 400 méter vegyesúszásban a tokiói olimpián, míg Mihályvári-Farkas Viktória a hatodik helyen zárt.

Kis Ádám
04:31

Hosszú ötödik, Mihályvári-Farkas Viktória hatodik lett

Hosszú Katinka jól rajtolt, 100 méter után a második helyen úszott Flickinger mögött, féltávnál pedig a harmadik helyen fordult, de a táv második fele nem sikerült jól számára és végül 4:35:98-as idővel sajnos csak az ötödik helyen végzett vasárnap 400 méter vegyesúszásban a tokiói olimpián. A mindössze 17 éves honfitársa 4:37.75-tel végzett pontszerző helyen karrierje első olimpiáján.
Az aranyérmet a hazai Ohasi Jui nyerte meg 4:32.08 perces idővel.

Kis Ádám
04:34

Elkezdődött a Magyarország-Görögország férfi vízilabda mérkőzés

Az Európa-bajnok férfi vízilabda-válogatott a görög csapat ellen kezdte meg szereplését a tokiói olimpián. Märcz Tamás csapata Erdei hatalmas góljával szerezte meg a vezetést. 

Kis Ádám
04:38

Angyal veszi vissza a vezetést

Magyar kiállítás után Fundulisz szélről pattintotta a rövidbe a labdát, majd Vámos vette vissza a vezetést. (2-1)

Lantos Gábor
04:38

Egészen elképesztő magyar bravúr

A női cselgáncsozók 52 kg-os súlycsoportjában Pupp Réka legyőzte az olimpiai és világbajnokot. A magyar versenyző aranyponttal didalamaskodott Majlinda Kelmendi ellen. A koszovói lányt verhetetlennek gondolta mindenki, Pupp Réka most bebizonyította, hogy nincs lehetetlen.

Kis Ádám
04:44

Egygólos előnyben a magyar vízilabda-válogatott az első negyed után

Fundulis rutinosan kettős emberelőnyből volt eredményes majd a túloldalon Mezei harcolt ki emberelőnyt, amit Manhercz Krisztián használt ki. Az első negyedet 3-2-re nyerte a magyar csapat.

Lantos Gábor
04:45

Ő Pupp Réka, aki megverte az olimpiai bajnokot

A fehér mezes Majlinda Kelmendi az olimpiai bajnok, a kék mezes Pupp Réka meg a meccs győztese

Forrás: AFP/Jack Guez
Kis Ádám
04:49

Két góllal vezet a magyar válogatott

Először vezet a mérkőzés folyamn két góllal a magyar válogatott, Angyal a második gólját szerezte

Lantos Gábor
04:50

Két magyar vívó is kiesett

Sem Kondricz Kata, sem Pásztor Flóra nem tudott nyerni és kiestek a női tőr egyéni versenyéből. Itt már csak egy magyar, Kreiss Fanni van versenyben.

Lantos Gábor
04:53

Egy nagyon rossz hír

A teniszező Fucsovics Márton vállsérülés miatt nem indul az olimpián, visszalépett. Ezzel egyetlen magyar teniszező sem lesz az olimpián.

Kis Ádám
04:55

Zárkóznak a görögök

A második negyed Erdélyi hatalmas góljával kezdődött, majd Jeniduniasz, illetve Fundulisz közeli találatával zárkózott a görög együttes.

Kis Ádám
04:58

Továbbra is egygólos előnyben a magyar válogatott

Varga Dénes távolról eresztett meg egy lövést, majd 1:40-el a második negyed vége előtt Papanasztasziu pattintott Nagy kapujába.

Kis Ádám
05:01

Döntetlen a szünetben a magyar-görög csoportrangadón

Kapocisz révén emberelőnyből egyenlítettek a görögök, így a szünetben Magyarország-Görögország: 6-6

--
05:13

Siklósi Gergely sima győzelemmel kezdett

A 2019-es világbajnok párbajtőröző 15:9-re verte a kínai Tung Csaót.

Kis Ádám
05:14

Fordít Görögörszág

Vlahopulosz pattintott átlövésével átvette a vezetést a görög csapat, amely aztán 3 perccel a harmadik negyed vége előtt már kettővel vezetett Papanasztasziu kapáslövése után. (6-8)

Kis Ádám
05:18

Egyenlít a magyar válogatott (8-8)

Varga Dénes átlövésből a görög kapus feje fölé vágta be a labdát, majd nem sokkal később majd nem sokkal később ő egyenlített (8-8)

Kis Ádám
05:19

Görög előny a harmadik negyed után (8-9)

Angyal kiállítása után Jeniduniasz lőtt távolról. A második negyed után a harmadikat is megnyerte a görög csapat, így 9-8-ra vezet az utolsó játékrész előtt.

Kis Ádám
05:24

Szép góllal egyénít a magyar válogatott (9-9)

Erdélyi Balázs centerezése után ismét döntetlenre áll a meccs.

Kis Ádám
05:29

Ismét előnyben a görögök (9-10)

Kevesebb, mint 4 perccel a vége előtt Vlahopulosz pattintott a kapuba jobb szélről Erdélyi mellől.

Kis Ádám
05:32

Döntetlenért támadhat a magyar válogatott

54 másodperccel a vége előtt a magyar válogatott a döntetlenért támadhat, Märcz Tamás szövetségi kapitány időt kért.

Kis Ádám
05:34

Kikapott a vízilabda-válogatott

Vereséggel kezdte az olimpiát a magyar férfi vízilabda-válogatott, amely az első csoportmérkőzésén 10-9-re kikapott Görögországtól. Märcz Tamás csapata kedden Japán ellen ugrik vízbe.

--
05:56

Elődöntőbe jutott egypárevezésben Pétervári-Molnár Bendegúz

Negyeddöntős futamában második lett, ezzel elődöntőbe jutott egypárevezésben Pétervári-Molnár Bendegúz a tokiói olimpián. A Sea Forest Evezős Pályán - amely később a gyorsasági kajak-kenu küzdelmeinek is otthont ad majd - eredetileg hétfőn rendezték volna a szám negyeddöntőjét, de az akkorra várható kedvezőtlen időjárás miatt előrehozták vasárnapra.

 

A magyar evezős a négyből a harmadik futamba került, melyben a 2-es pályán gyakorlatilag végig a második helyen lapátolt a Rio de Janeiróban ezüstérmes horvát Damir Martin mögött. A táv háromnegyedénél a japán Arakava Rjuta ugyan megközelítette Pétervári-Molnárt, akinek azonban maradt ereje a hajrára és egyértelmű előnnyel futott be másodikként. A négy futamból az első három helyezettek folytathatják szereplésüket szerdán a legjobb 12 között.

Kis Ádám
06:09

Óriási bravúr! Pupp Réka a legjobb nyolc között

Második mérkőzését is megnyerte, ezzel negyeddöntőbe jutott Pupp Réka a cselgáncsozók 52 kilogrammos súlycsoportjában a tokiói olimpián. Az idén Eb-bronzérmes magyar a címvédő, világ- és Európa-bajnok koszovói Majlinda Kelmendi legyőzése után az amerikai Angelica Delgadóval csapott össze a negyeddöntőért  Pupp irányította az ütközetet, amelyet 1 perc 5 másodperccel a vége előtt karfeszítéssel fejezett be.

Kis Ádám
06:12

Orosz győzelem női légpisztolyban

Vitalina Bacaraskina nyerte meg a női légpisztolyosok versenyét vasárnap a tokiói olimpián. A riói játékokon ebben a számban ezüstérmes orosz lövő az alapversenyből a harmadik legjobb eredménnyel (582 kör) jutott fináléba, ott pedig 20 lövés után, négy sorozattal a vége előtt még szintén a harmadik helyen állt, a végén azonban sokkal pontosabb volt riválisainál, a bolgár Antoaneta Kosztadinovánál és a kínai Csiang Zsan-hszinnél. Major Veronika az alapversenyben 566 kört elérve a 34. pozícióban zárt.

Kis Ádám
06:42

Elkezdődött Krausz Gergely és Pupp Réka mérkőzése is

Az olimpiák történetének első magyar férfi tollaslabdázója, Krausz Gergely az ötödikként rangsorolt indonéz Anthony Sinisuka Ginting ellen kezdte meg szereplését. A mérkőzésről később fogunk beszámolni.

Pupp Réka az elődöntőért a svájci Fabienne Kocherrel mérkőzik jelenleg.

Kis Ádám
06:49

Pupp Réka vigaszágas

Pupp Réka kikapott a cselgáncsozók 52 kilogrammos súlycsoportjának nyolcaddöntőjében az idei, budapesti világbajnokságon bronzérmes svájci Fabienne Kochertől, így a magyar judós a vigaszágon folytathatja. A négyperces alapidő háromnegyedéig nem történt akció és nem volt intés egyik oldalon sem, akkor viszont Pupp karja fogásban maradt egy indításnál, ellenfele a földre kerülés után hátára fordította és leszorította őt. A 10 órakor kezdődő vigaszágon egy mérkőzést kell nyerni ahhoz, hogy a bronzéremért lehessen tatamira lépni. Pupp ellenfele a dél-koreai Park Da Szol lesz.

Kis Ádám
07:08

Kreiss Fanni a nyolc közé kerülésért vív a világelső ellen

Kreiss Fanni a 32 között a világelső orosz Inna Gyeriglazovával vív a női tőrözők vasárnapi egyéni versenyében a tokiói olimpián. 

Kis Ádám
07:11

Krausz vereséggel kezdte az olimpiát

Krausz Gergely vereséggel kezdte meg a csoportküzdelmeket a tokiói olimpián. A magyar tollaslabdázó 32 perc játék után 2-0-ra kikapott az éremesélyes indonéz Anthony Sinisuka Gintingtől. A riói olimpikon Sárosi Laura magyar idő szerint 12.20 körül kezd az ötödik kiemelt thaiföldi Ratchanok Intanon ellen.

Kis Ádám
07:18

Kreiss kiesett női tőrben

A magyarok közül utolsóként, a 16 között Kreiss Fanni is búcsúzott a női tőrözők vasárnapi egyéni versenyétől a tokiói olimpián. A magyar vívónak - miután első asszójában megverte a világbajnoki ezüstérmes olasz Martina Batinit - újabb bravúrra lett volna szüksége, de a címvédő és világbajnok, világranglista-vezető orosz Inna Gyeriglazova már túl erős ellenfélnek bizonyult. A rivális 15-10-re nyert. A férfiaknál Siklósi Gergely 7:35-kor lép pástra a legjobb nyolcba kerülésért.

Kis Ádám
07:21

Póta is elkezdte

Az asztaliteniszezők tornáján női egyesben a kétszeres Európa-bajnok Póta Georgina a 48 között kezdett a svájci Rachel Moret ellen, aki az első fordulóban a brazil Jessica Yamodát verte 4-2-re. Tíz percnyi játék után kétszettes hátrányban van Póta.

Kis Ádám
07:26

Péni István döntőbe jutott férfi légpuskában

Péni István bejutott a legjobb nyolc lövőt felvonultató döntőbe a férfi légpuskások versenyszámában vasárnap a tokiói olimpián. A szám másik magyar indulója, Pekler Zalán a 39. helyen végzett. A döntő magyar idő szerint 8.30-kor kezdődik.

Kis Ádám
07:50

Póta Georgina is kiesett női egyéniben

A kétszeres Európa-bajnok Póta Georgina kikapott első mérkőzésén és kiesett az asztaliteniszezők tornájának vasárnapi játéknapján. A találkozó első két szettjében kiélezett csatát vívtak a felek, ám mindkét szakasz végjátkában Moret koncentrált jobban. A harmadikban Póta jól kezdett, 6-4-re is vezetett, utána viszont elveszítette a "fonalat", így a svájci egy lépésre került a sikertől. Póta a negyedik szettben jó játékkal szépített, az ötödiket viszont nagyon rosszul kezdte. Moret ez utóbbiban már 8-1-re elhúzott, riválisa azonban nem adta könnyen magát, felzárkózott, sőt, 9-9-nél utolérte a svájcit, aki azonban a következő két pontot megnyerte, ezzel pedig a mérkőzést is. A nőknél nem maradt versenyben magyar egyesben, férfi egyesben viszont Majoros Bence a szombati sikere után hétfőn, a második fordulóban lesz érdekelt a dán Jonathan Groth ellen.

Kis Ádám
07:54

Japán nyerte a gördeszkázás első olimpiai aranyérmét

A japán Horigome Juto nyerte a gördeszkázás első olimpiai aranyérmét: a hazaiak világbajnoka a most bemutatkozó sportág vasárnapi férfi utcai versenyében bizonyult a legjobbnak. Az Ariake Város Sportparkban rendezett viadalon a brazil Kelvin Hoefler lett a második, az amerikai Jagger Eaton pedig a harmadik.

Kis Ádám
08:15

Siklósi megnyerte az első asszóját

A világranglista-vezető, világbajnoki címvédő Siklósi Gergely a 16 között a marokkói Husszam Elkorddal találkozott. A BHSE 23 éves vívója az első asszó után 5-4-re vezet.

Kis Ádám
08:17

Meglepetés: Kiesett a női világelső teniszező

A női világranglistán első Ashleigh Barty nagy meglepetésre az első fordulóban búcsúzott a tokiói olimpia tenisztornájától. A 25 éves ausztrál a rangsorban 48. spanyol Sara Sorribes Tormótól kapott ki két szettben.

Kis Ádám
08:24

Siklósi Gergely bejutott a legjobb nyolc közé

A világranglista-vezető, világbajnoki címvédő Siklósi Gergely 15-13-ra legyőzte a marokkói Husszam Elkordot a legjobb 16 között férfi párbajtőrben, így bejutott a legjobb nyolc közé.

Kis Ádám
08:28

Péni István hamarosan kezd

Az Európa-bajnok Péni István magyar idő szerint 8:30kor kezdi meg szereplését a férfi légpuska döntőjében. Az ifjúsági olimpiai bajnok sportoló 629.4 körös teljesítménnyel a 7. helyen zárta az alapversenyt.

Kis Ádám
08:32

Péni jól kezdett a döntőben, két lövés után vezet

Péni az első próbálkozás után 10,5 körrel zárt, majd a két lövés után átvette a vezetést a döntőben.

Kis Ádám
08:35

Péni továbbra is az élen

Péni öt lövés után továbbra is vezet 52,3 körrel, de az első három helyezett között csupán egy tized a különbség.

Kis Ádám
08:39

Péni a negyedik helyen tíz lövés után

Péni 10.6-tal zárta a sorozatot, ezzel pedig a negyedik helyen zárta a sorozatot, 2.6 körrel lemaradva az éllovas amerikaitól.

Kis Ádám
08:43

Péni visszacsúszott, Maszlennyikov lett a nyolcadik

10.2-vel folytatja Péni, majd a 12. lövése is 10.2 és ezzel visszacsúszott a 6. helyre, az orosz Maszlennyikov végzett a 8.helyen.

Kis Ádám
08:47

Péni már az ötödik

13. lövés: 10.5, de továbbra is hatodik Péni, majd a tizennegyedik lövése egy kerek 10-es, így 144,5 körrel az ötödik helyen. A szlovák Patrik Jany a hetedik helyen zárt.

Kis Ádám
08:50

Péni a legjobb öt között

10.5 után 10.4-es lövéssel folytatja Péni, aki biztosan a legjobb ötben végez, miután az amerikai Lucas Kozeniesky csak 9.-et lőtt, így most ő a búcsúzó.

Kis Ádám
08:56

Péni István olimpiai ötödik lett a légpuskások versenyében

Péni a folytatásban pontosan célzott, javarészt hozta a 10,5 körüli találatokat. A 17. lövésre 10.3-at, majd a 18. lövés után 10.8-at lőtt, de pechjére török riválisa is ugyanannyit ért el, így a 24 éves magyar sportlövő az ötödik helyen végzett a férfi légpuskások versenyében vasárnap a tokiói olimpián. Péninek ez pályafutása eddigi legjobb olimpiai eredménye.

Kis Ádám
09:18

Bemutatkozik ma a magyar női kézilabda-válogatott az olimpián

A magyar női kézilabda-válogatott magyar idő szerint vasárnap délután 14:30-kor kezdi meg szereplését Tokióban az öt évvel ezelőtt olimpiai ezüstérmes, korábbi kétszeres világ- és egyszeres Európa-bajnok Franciaországgal ellen.

Lantos Gábor
09:19

Az olimpiai bajnok ellen vív Siklósi Gergely

A 2016-os riói olimpia bajnoka, a dél-koreai Pak Szangjong ellen vív Siklósi Gergely a férfi párbajtőr egyéni versenyében. A tét a legjobb négy közé jutás lesz.

Kis Ádám
09:30

Siklósi az elődöntőért vív

Siklósi Gergely a címvédő dél-koreai Park Szang Jounggal csap össze a negyeddöntőben a férfi párbajtőrözők vasárnapi egyéni versenyében a tokiói olimpián. A BHSE 23 éves vívójának mérkőzéséről hamarosan részletesen beszámolunk.

Kis Ádám
09:37

Fucsovics Márton után a címvédő is visszalépett

A címvédő Andy Murray sérülés miatt visszalépett az egyesek küzdelmeitől a tokiói olimpia férfi tenisztornáján. Párosban ugyanakkor folytatja Joe Salisbury oldalán, akivel az első fordulóban nagy bravúrt mutattak be azzal, hogy simán verték a második helyen kiemelt Nicolas Mahut-t és Pierre-Hugues Herbert-t.  Egyesben a világranglistán 190. Max Purcell ugrott be Murray helyére, így a tartalékként jelen lévő ausztrál lesz a kanadai Felix Auger-Aliassime ellenfele a nyitókörben.

Kis Ádám
09:51

Siklósi Gergely a címvédőt legyőzve elődöntős

A világranglista-vezető, világbajnoki címvédő Siklósi Gergely legyőzte a címvédő dél-koreai Park Szang Jungot, ezzel bejutott a legjobb négy közé a férfi párbajtőrözők vasárnapi egyéni versenyében a tokiói olimpián. Az elődöntős-döntős műsor 12 órától rajtol, a finálét pedig 14.15-kor rendezik. A BHSE 23 éves vívója először az olasz Andrea Santarellivel csap össze.

Zámbó István
10:05

Pupp Réka bronzéremért harcolhat

A cselgáncsozók 52 kg-os női mezőnyében Pupp Réka a vigaszágon a dél-koreai Park Da-Sol ellen lépett tatamira. Az Eb-n bronzérmes magyar judoka már az első percben egy belső comb dobással vezetést szerzett, és magabiztosan kontrollálva a meccset megnyerte a csatát. Ezzel Pupp még egy mérkőzésen szerepelhet, amelyen a bronzéremért harcolhat.

Hegedűs Gábor
10:17

Koronavírusos a spanyol golfsztár

Nem indulhat a tokiói olimpián a spanyolok golfozó sztárja, Jon Rahm, mert pozitív koronavírustesztet adott.

Zámbó István
10:25

Hosszú Katinka a 400 vegyes után üzent mindenkinek

„Köszönöm Nektek a szurkolást! Most ebben a 400-ban ennyi volt...
Holnap 200 vegyes!" – írta a háromszoros olimpiai bajnok úszó a Facebook-oldalán.

Perje Sándor
10:38

Dél-Korea megvédte címét az íjászok női csapatversenyében

A címvédő Koreai Köztársaság nyerte az íjászok női csapatversenyét a tokiói olimpián vasárnap. A női csapatverseny 1988-as szöuli bevezetése óta kilencedszer nyerték meg a számot.

Zámbó István
11:02

Olasz ellenfele lesz Puppnak a bronzmeccsen

Odette Giuffrida ellen szerezhet bronzérmet Pupp Réka a cselgáncsozók 52 kg-os mezőnyében. A mérkőzésre még magyar idő szerint délelőtt sor kerül.

Perje Sándor
11:16

Sima norvég győzelem a női kézilabdatorna nyitómeccsén

Az Európa-bajnok norvég válogatott legyőzte a dél-koreai csapatot a tokiói olimpia női kézilabdatornájának vasárnapi nyitófordulójában. A találkozó legjobbja Kari Brattset Dale, a Győri Audi ETO KC beállója volt 11 góllal.

Hegedűs Gábor
11:24

Elkészült a női kardozók sorsolása

Vasárnap elkészült a sorsolás a női kardozók hétfői egyéni versenyére a tokiói olimpián, ebben a számban három magyar lép majd pástra. 

 

Katona Renáta már a 32 közé jutásért is vív, ellenfele a tunéziai Jazmin Dagfusz lesz. Ha túljut rajta, a következő körben az oroszok világklasszisa, Szofija Velikaja következik. Márton Anna és Pusztai Liza a 32 között kezd, előbbi az argentin Maria Belen Perez-Maurice, utóbbi a tunéziai Amira Ben Saban ellen. A nyolcaddöntőben Mártonra a francia Berder vagy a dél-koreai Csoj, Pusztaira a kínai Csian vagy a japán Tamura vár majd.

Hegedűs Gábor
11:35

Hétfőn és kedden nem lesznek evezős versenyek

A hét elejére várható kedvezőtlen, szeles időjárás miatt újabb módosítások történtek az evezősok tokiói olimpiai programjában. Nem csupán hétfőről hoztak előre versenyszámokat, így például a férfi egypárevezősök negyeddöntős szakaszát - melyből Pétervári-Molnár Bendegúz vasárnap kiharcolta az elődöntőbe jutást -, hanem a keddi versenynapot is "kiürítették".

Zámbó István
11:37

Pupp Réka ötödik lett a cselgáncsozók között

Az 52 kg-os mezőnyben indult magyar judoka nagy küzdelemben maradt alul a bronzcsatában Odette Giuffrida ellen, így az ötödik helyen végzett.

Perje Sándor
11:48

Óriási meglepetés a női röplabdatornán

A címvédő kínai válogatott hatalmas meglepetésre kikapott a török csapattól a tokiói olimpia női röplabdatornáján. A meccs mindössze 1 óra 20 perc játék alatt ért véget.

Zámbó István
12:01

Siklósi Gergely találatával indult az elődöntő

Férfi párbajtőrözőnk kiválóan kezdte az elődöntőt olasz ellenfelével szemben, máris 2-0-ra vezet.

Hegedűs Gábor
12:01

Kezdődik az úszás

Íme, a program:

19.00 (12.00): előfutamok
19.12 (12.12): női 100 m hát (Burián Katalin)
19.24 (12.24): férfi 200 m gyors (Németh Nándor)
19.27 (12.27): férfi 200 m gyors (Kozma Dominik)
19.58 (12.58): férfi 100 m hát (Telegdy Ádám)
20.03 (13.03): férfi 100 m hát (Bohus Richárd)
20.24 (13.24): női 400 m gyors (Késely Ajna)
20.35 (13.35): férfi 4x100 m gyorsváltó (MAGYARORSZÁG)

Zámbó István
12:04

Továbbra is vezet Siklósi az elődöntőben

KIválóan kontrollálja a mérkőzést a magyar sportoló, már 4-3-ra vezet Andrea Santarelli ellen.

Zámbó István
12:09

Kiegyenlített az olasz Siklósi ellen

A második három perc végéhez közeledve 6-6 az állás Siklósi elődöntőjében a párbajtőrözők között.

Zámbó István
12:10

Ismét Siklósi Gergely vezet

Ragyogóan küzdve a férfi párbajtőrözők elődöntőjében Siklósi a második három perc végén 8-6-ra vezet olasz riválisa ellen.

Hegedűs Gábor
12:13

Olimpiai csúcs

Kylie Masse a női 100 méter hátúszás előfutamában 58.17-es idővel olimpiai csúcsot úszott. 

Zámbó István
12:14

10-9-re vezet Siklósi Gergely

Az utolsó három perc elején továbbra is a magyar sportoló vezet a párbajtőrözők elődöntőjében.

Hegedűs Gábor
12:15

Burián Katalin bemutatkozott

A női 100 méter hátúszás ötödik előfutamában Burián Katalin 1.00.07-es idővel hetedik lett, ezzel nem jutott a középdöntőbe. Regan Smith 57.97-es idővel olimpia rekorddal nyerte a futamot.

Zámbó István
12:16

Hihetetlen izgalmak SIklósi elődöntőjén

A férfi párbajtőrözők elődöntőjében SIklósi Gergely az utolsó három perc végéhez közeledve már 12-10-re vezet.

Zámbó István
12:18

Siklósi Gergely bejutott a döntőbe!

A férfi párbajtőrözők elődöntőjében Siklósi Gergely pazar vívást bemutatva verte Andrea Santarellit 15-10-re.

Hegedűs Gábor
12:18

Újabb olimpiai csúcs

Az ausztrál Kaylee McKeown 57.88-s idővel, új olimpiai csúccsal nyert női 100 méter háton.

Hegedűs Gábor
12:28

Németh Nándor jó úszása

Férfi 200 méter gyors harmadik előfutamában Németh Nándor a 7. helyen fordult féltávnál, végül az 5. helyen ért be, 1.46.19-s idővel, megjavítva a saját legjobbját. Ezzel az idővel a közelébe lehet lenni a középdöntőnek. Hamarosan kiderül.

Hegedűs Gábor
12:32

Kozma kiesett

Kozma Dominik 1.48.87-s idővel a 8. lett a futamában férfi 200 méter gyorson, amely biztosan kevés lesz a középdöntőhöz.

Perje Sándor
12:35

A kínaiak világbajnok súlyemelője nyert férfi 61 kilogrammban

A kategória világbajnoka, a kínai Li Fa-pin 313 kilogrammos olimpiai rekorddal nyert összetettben.

Hegedűs Gábor
12:36

Németh Nándor a középdöntőben

Németh Nándor 1.46.19-s idővel végül a 11. helyen jutott be a középdöntőbe férfi 200 méter gyorson. 

Zámbó István
12:44

Francia ellenfele lesz Siklósinak a döntőben

A férfi párbajtőrözők döntőjében Siklósi Gergely ellenfele a francia Romain Cannone lesz. Magyar idő szerint 14.15-kor kezdődik a finálé.

Hegedűs Gábor
12:52

Dél-Afrikai olimpai rekord

Tatjana Schoenmaker 100 méter mellúszásban 1:04.82-s idővel új olimpiai rekordot úszott az előfutamban. 

Perje Sándor
13:01

A címvédő brazilok nem bírtak Elefántcsontparttal a férfi focitornán

A címvédő brazil válogatott - amely a 13. perctől emberhátrányban játszott - gól nélküli döntetlent játszott az elefántcsontparti csapattal vasárnap a tokiói olimpia férfi labdarúgótornáján. A franciáknál a 35 éves André-Pierre Gignac mesterhármast szerzett Dél-Afrika, és már négygólos a tornán.

Hegedűs Gábor
13:05

Telegdy is bemutatkozott

A férfi 100 méter hát negyedik előfutamában Telegdy Ádám féltávnál 6. helyen fordult, végül 54.42-vel a hetedik lett. Meglátjuk, mire lesz elég ez az idő.

Hegedűs Gábor
13:11

Bohust kizárták

A férfi 100 méter hát hatodik előfutamában Bohus Richárd féltávnál a 8. helyen fordult, végül maradt az utolsó. Végül kizárták a magyar versenyzőt, aki az második 50 méteren már nem is úszott teljes erőbedobással. Telegdy sem jutott a középdöntőbe. 

Zámbó István
13:15

Sárosi Laura vereséggel kezdte meg a csoportküzdelmeket

A tollaslabda versenyszámban érintett Sárosi a világranglista rangsorban hatodik Ratchanok Intanon ellen lépett pályára és kapott ki 2-0-ra.

Hegedűs Gábor
13:36

Késely Ajna nem jutott döntőbe

A női 400 méter gyors negyedik előfutamában Késely Ajna 100 méter után a 4. helyen fordult. A táv feléhez érve a maradt a negyedik. A fiatal magyar úszó a 6. helyen volt az utolsó 100 méter előtt, végül a 6. helyen zárt 4.05.34-s idővel. Ez sajnos nem volt elég a döntőbe jutáshoz, a 10. helyen végzett.

Hegedűs Gábor
13:49

Döntőbe jutott a férfi 4x100 méteres magyar gyorsváltó

A férfi 4x100 méteres magyar gyorsváltó a második előfutamban volt érdekelt. Milák Kristóf a harmadikként fordult, majd a 4. helyen adta a gyorsváltót. A második emberünk, Szabó Szebasztián a harmadik helyen fordult, végül a 6. helyen adta át a váltót. Bohus Richárdot az utolsó ember, Németh Nándor a 4. helyen vette át, aki végül a harmadik lett 3.12.73-s idővel, így ott lesz a döntőben a váltó a 6. helyen.

Perje Sándor
13:59

Aranyérmes egy japán testvérpár mindkét tagja az olimpia cselgáncstornáján

Női 52 kilogrammban a 21 éves Abe Uta két világbajnoki címe mellett immár olimpiai aranyérmesnek is mondhatja magát, míg 23 esztendős bátyja, Hifumi a 66 kilósoknál nem talált legyőzőre.

Zámbó István
14:14

Siklósi Gergely érkezett elsőnek a döntőre

Pillanatokon belül kezdődik a férfi párbajtőrözők döntője, Siklósi ellenfele a francia Romain Cannone lesz.

Zámbó István
14:19

Hihetetlen technikai hiba miatt csúszik a döntő

A férfi párbajtőrözők döntőjét elméletileg magyar idő szerint 14.15-kor kellett volna elkezdeni, de az időmérő berendezés meghibásodása miatt erre nem került sor. Egyelőre várunk, hogy megjavítsák, és utána Siklósi Gergely pástra léphessen a fináléban.

Zámbó István
14:23

4-2-re vezet a francia Siklósi ellen a döntőben

Szoros a meccs, az első három perc lassan véget ér Siklósiék döntőjében a férfi párbajtőr versenyszámában.

Zámbó István
14:24

4-4 az állás a párbajtőr döntőben

Siklósi Gergely kiválóan jött vissza 4-2 után az első három perc végére.

Zámbó István
14:27

Siklósi vezet a döntőben!

6-5 az állás a magyar párbajtőröző javára a fináléban a második három perc elején.

Zámbó István
14:30

Visszavette Cannone a vezetést a döntőben

A francia párbajtőröző 8-7-re vezet a második három perc végén Siklósi ellen.

Hegedűs Gábor
14:30

Hamarosan kezdés

Jön a magyar-francia női kézimeccs a B csoportból. 

Zámbó István
14:32

14-9-re vezet a francia Siklósi ellen a döntőben

A férfi párbajtőrözők döntőjében Siklósi Gergely 14-9-es hátránnyal kezdi majd el az utolsó három percet.

Perje Sándor
14:34

Két góllal vezetnek a franciák

Több hibával indult a magyar-francia kézilabdameccs a B-csoportban. Másfél perc elteltével sem született gól. Bíró Blanka két bravúros védést mutatott be a francia játékosok ellen, de sajnos két gyors góllal vezetést szerzett Franciaország (2-0)

Zámbó István
14:34

Ezüstérmes lett Siklósi Gergely!

A férfi párbajtőrözők döntőjében Siklósi Gergely a francia Romain Cannone ellen 15-10-re veszített a döntőben, így ezüstérmes lett.

Perje Sándor
14:36

Nem találja a ritmust a magyar női kéziválogatott

A hatodik percben már négy góllal vezetett a francia csapat a magyarok ellen (4-0).

Perje Sándor
14:38

Egy gólra feljött magyar csapat

Lukács Viktória szélről lőtt gyönyörű találatával és Kisfaludy góljával egy gólra feljött a magyar csapat (4-3).

Perje Sándor
14:39

Háfra Noémi kiegyenlít

Háfra Noémi gyönyörű ütemcsellel veri meg a védőjét, és remek lövéssel kiegyenlít (4-4). Csak így tovább! 

Perje Sándor
14:42

Újra két góllal vezet a francia csapat

Coatanea egy ellentámadás után ismét kétgólosra növeli a franciák előnyét a 12. percben (6-4).

Perje Sándor
14:45

Klujber remek átlövése gólt ért a magyar csapatnak

Erőszakosan védekeznek a franciák, de Klujber egy remek átlövéssel gólt szerez a magyar csapatnak (9-7).

Perje Sándor
14:48

Három góllal vezetnek a franciák a magyarok ellen

Lukács Viktória nehéz szögből vállalkozik, de gólt szerez, és újból két gól a különbség a két csapat között. Sajnos a magyar csapat eladta a labdát, és az ellentámadásból a francia Nocandy lőtt nagy gólt. Hárommal vezetnek a franciák a félidő derekán (10-7).

Perje Sándor
14:52

Tartja magát a magyar csapat, ismét két gól a különbség

Szőllősi-Zácsik Szandra remek átlövéssel két gólra csökkenti a különbséget (10-8).

Perje Sándor
14:55

Egyenlített a magyar csapat

Nyolc perccel a félidő vége előtt Lukács Viktória egyenlített egy gyors kontratámadás után (10-10).

Perje Sándor
14:57

Emberhátrányból is gólt szerez a magyar csapat

Szőllősi-Zácsik Szandra kiállítása miatt emberhátrányban van a magyar válogatott, de Schatzl Nadine mégis ki tudott egyenlíteni (11-11).

Perje Sándor
15:00

Remekül játszik a magyar csapat

Háfra lövését védi a franciák kapusa, Leynaud, de a sérülés miatt emberhátrányban játszó franciák támadását kivédekezte a magyar csapat. Sőt, Lukács újabb góljával egyenlő az állás (12-12).

Perje Sándor
15:04

A félidő végére többet hibáztak a magyarok

Nze Minko és Flippes két góljával ismét előnyben a francia válogatott. Most több hiba csúszott be a magyarok támadásaiba és a védekezésébe is (12-14).

Perje Sándor
15:10

Három gól a franciák előnye az első félidő végén

Hetest ítéltek a franciák javára, és Flippes nem is hibázta el a lehetőséget (12-15). A magyar válogatott tíz eladott labdánál jár a félidő végén. A franciák két zavaróval felálló védekezése sokszor megzavarja a magyar csapatot, és sajnos hiába voltak jó periódusai Elek Gábor csapatának, a franciák kíméletlenül kihasználták a hibákat. A második félidőben lendületes és összeszedett játékkal lehet esélye a magyar válogatottnak.

Perje Sándor
15:24

A második félidő elején egy-egy gól mindkét oldalon

A félidő elején Zaadi Deuna átlövés góljára Schatzl válaszolt, így maradt a háromgólos különbség a csapatok között (13-16).

Perje Sándor
15:26

Hetest dobtak a magyarok, két gól a különbség

Az ötödik percben Kovacsics tört volna be baloldalról, faultolták, és a bíró hetest ítélt a magyar csapatnak. Vámos Petra magabiztosan lőtte be a hetest, így két gólra feljön a magyar csapat (15-17).

Perje Sándor
15:30

A franciák kihasználják a magyar csapat hibáit, nőtt a különbség

Háfra Noémi átlövése után újabb francia gól, így már három a különbség (16-19). Pár perccel később újabb gólt kapott a magyar válogatott, Elek Gábor időt kért. (16-20).

Perje Sándor
15:33

Hibák a magyar csapat védekezésében

Vámos szép gólja után a francia Edwige szerez gól középről, majd Coatanea oldja meg kiválóan szélről a helyzetet (19-21).

Perje Sándor
15:36

Tartja az előnyt a francia csapat

Vámos Petra remekül játszik támadásban, de a magyar csapat védekezésben továbbra sem tud eredményes lenne a franciák ellen. Niakate góljára Schatzl tud válaszolni magyar oldalról (22-25).

Perje Sándor
15:41

Két gólra jön fel a magyar válogatott

A félidő felénél háromgólos különbségnél egyre jobban védekezik a francia csapat. A magyar csapat erőlkődik támadásban, de szerencsére a bíró belül védekezés miatt hetest ítélt a franciák ellen. Vámos belövi, és ötödik gólját szerzi a meccsen. (24-26). 

Perje Sándor
15:46

Vámos Petra hetest ront, négy gól a franciák előnye

Tíz perccel a meccs vége előtt Schatzl kísérletét védte ki a franciák kapusa, de a következő támadásnál újabb hetest kap a magyar csapat. Vámos Petra ezúttal a kapufára dobta a labdát, az ellentámadásból újabb gólt szereznek a franciák (24-28).

Perje Sándor
15:48

Vámos góljával újra három a különbség

Vámos Petra a hatoson belül befordul, és újabb gólt szerez. Három góllal vezetnek a franciák hat perccel a meccs vége előtt. (25-28).

Perje Sándor
15:50

Foppa góljával újra hárommal mennek a franciák

Nze Minko oda sem nézett, úgy passzolta oda a labdát Foppának, aki nem hibázott (26-29). Az ellentámadásból nem sikerült gólt szereznie a magyaroknak.

Perje Sándor
15:53

Bíró Blanka bravúrosan védi a magyar kaput, két gólra feljönnek a magyarok

Két perccel a meccs vége előtt Bíró Blanak véd, Tomori gólt szerez. Két góljra feljön a magyar válogatott a franciák ellen. (27-29).

Perje Sándor
15:54

Márton góljával egy gól a különbség

Márton ellopja a labdát, és a francia kapuba lő. Egy gól a különbség, nagyon küzd a magyar csapat egy perccel a vége előtt. (28-29).

Perje Sándor
15:56

Egy hetes után két góllal vezetnek a franciák

Bíró Blanka szerencsétlenül ért bele a franciák lövésébe. Két gól a különbség (28-30).

Perje Sándor
15:57

Zácsik egy gólra csökkenti a franciák előnyét

Szőllősi-Zácsik Szandra lövésével egy gólra jön fel a magyar csapat, de már csak tíz másodperc van hátra a meccsből. Francia időkérés. (29-30).

Perje Sándor
15:59

A franciák lepörgetik az órát, és egy góllal megnyerik a magyarok elleni meccset

A magyar válogatott egy góllal kikapott a francia csapattól. (29-30). Nagyot küzdött a magyar válogatott, de sok hibával is játszottak a magyar játékosok, főleg kulcshelyzetekben. Sok eladott labdát könyörtelenül kihasználta a francia csapat.

Perje Sándor
16:23

Kikapott az amerikai kosárcsapat Franciaországtól

Az olimpiai kosárlabdatorna A-csoportjában az amerikai kosárlabda-válogatott 83-76-ra kikapott a francia csapattól. A meccs legeredményesebb játékosa a francia Evan Fournier volt 28 ponttal.

Perje Sándor
16:54

Köszönjük a mai megtisztelő figyelmet! Tartsanak holnap is velünk!

Köszönjük a figyelmet, tartsanak holnap is velünk.

Még több bejegyzés