Társoldalunk:

Kövesse velünk a tokiói olimpia tizenharmadik napjának összes fontos eseményét

2021.08.04. 23:27
rendezés

Az olimpia tizenharmadik napján elsőként Rasovszky Kristóf úszott a 10 km-es nyílt vízi úszás döntőjében, ahol ezüstérmet szerzett. Tótka Sándor a férfi K-1 200 méteren aranyérmet nyert, Csizmadia Kolos a negyedik lett a számban. A nőknél Csipes Tamara a női K-1 500 méteren ezüstérmet szerzett, míg Kozák Danuta a negyedik helyen ért célba. A férfi K-2 1000 méteren a Nádas Bence, Kopasz Bálint páros a döntőben negyedik lett. Az öttusázóknál Kovács Sarolta és Gulyás Michelle elkezdte, míg a férfiaknál pedig Marosi Ádám és Kasza Róbert kezdi meg a szereplését. A vízilabdázóknál a magyar női válogatott Spanyolországgal mérkőzik meg a döntőbe kerülésért.

Perje Sándor
23:08

Már 23:30-kor magyar versenyzőnek szurkolhatunk az olimpián

Rasovszky Kristóf a férfi 10 km-es nyílt vízi úszásban fog rajthoz állni magyar idő szerint szerda este fél tizenkettőkor.

Perje Sándor
23:15

A kajak-kenu középfutamaiban több magyar versenyző rajthoz áll

Az ötkarikás játékok tizenharmadik napján a kajak-kenuban középfutamok következnek majd csütörtök hajnalban. A férfi K-1 200 méteres számában Csizmadia Kolos és Tótka Sándor áll rajthoz. A női C-1 200 méteres számában Balla Virág és Takács Kincső sikereiért szoríthatunk. A női K-1 500 méteren Csipes Tamara és Kozák Danuta versenyez majd.

Perje Sándor
23:21

A magyar női vízilabda-válogatott a spanyolokkal játszik az elődöntőben

A magyar női vízilabda-válogatott magyar idő szerint 12.50-kor Spanyolországgal fog megküzdeni a döntőbe kerülésért az ötkarikás játékokon.

Perje Sándor
23:31

Rasovszky Kristóf elrajtolt a férfi 10 km-es nyíltvízi úszás versenyszámában

A versenyzők már ott vannak a vízparton a férfi 10 km-es nyílt vízi úszás rajtja előtt, és ebben a pillanatban elindult a verseny.

Rasovszky Kristóf

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt
Perje Sándor
23:41

Rasovszky Kristóf az ötödik helyen áll

A verseny első ellenőrző pontjánál Rasovszky Kristóf az ötödik helyen áll a versenyben.

Perje Sándor
23:50

Rasovszky Kristóf az első háromban úszik

A férfi nyílt vízi úszók 10 kilométeres versenyén Rasovszky Kristóf az első három között van.

Zámbó István
00:07

Rasovszky 3km után is harmadik

A férfi 10 km-es nyílt vízi versenyen a világ- és Európa-bajnok magyar úszó mindössze hat másodperccel követi az első helyezett Florian Wellbrockot.

--
00:21

Rasovszky Kristóf továbbra is harmadik helyen

A harmadik kör után, 4,3 kilométernél a magyar úszó faragott a hátrányából, jelenleg 2,7 másodperccel van lemaradva az első helyezettől. Rasovszky továbbra is a harmadik helyen áll a francia Marc-Antione Olivier és a német Florian Wellbrock mögött.

--
00:22

Lassan a féltávnál Rasovszky áll az élen

A férfi 10 km-es nyílt vízi versenyen a világ- és Európa-bajnok magyar úszó komolyabb iramra kapcsolt és átvette a vezetést.

Zámbó István
00:28

Rasovszky féltáv után is vezeti a versenyt

A férfi 10 km-es nyílt vízi úszás döntőjében a magyar versenyző mögött szorosan a német Florian Wellbrock halad a második helyen.

--
00:33

Összerázódott a mezőny első fele

A táv második felének elejére az első nyolc helyezett között már nincs fél perc különbség.

--
00:41

Rasovszky a harmadik helyen áll 6 km-nél

Jelenleg Wellbrock áll az élen, a Rióban bronzérmes Olivier a második, a szorosan mögöttük haladó magyar úszó pedig a harmadik.

--
00:44

Második helyre jött vissza Rasovszky 6,6 km-nél

A német Wellbrock mögött pár másodperccel jön a magyar úszó, akit a riói bronzérmes francia versenyző követ.

--
00:48

A férfi mezőny is hét körrel teljesíti a 10 km-t

A férfi nyílt vízi úszás döntőjében, akárcsak egy nappal korábban a nőiben, hét, egyenként, nagyjából 1.43 km-es kört úsznak a versenyzők. Jelenleg lassan az ötödik kör végén járnak az úszók.

--
00:55

Rasovszky a negyedik helyen áll a táv utolsó negyedéhez érve

8 kilométernél nagyon együtt úszik, 8 másodpercen belül a mezőny első hat versenyzője. Rasovszky a negyedik helyen áll.

Zámbó István
01:04

Második helyen úszik Rasovszky az utolsó körre fordulva

A férfi nyílt vízi úszás döntőjében remekül megy a magyar sportoló, egyedül a német Wellbrock előzi meg.

Zámbó István
01:10

Érik a szenzáció, éremért úszik Rasovszky

A 10 km-es férfi nyílt vízi úszás a végéhez közeledik Tokióban, Rasovszky magabiztosan őrzi a második helyét, a német Wellbrock előzi csak meg, ő is csak pár másodperccel.

--
01:15

500 méteren belül továbbra is a második a fantasztikusan úszó Rasovszky

Az utolsó 500 méterre fordulva 16 másodperc a magyar úszó hátránya az első helyen úszó Wellbrockkal szemben, az ezüstéremre nagy esélye van, de nagyon jön föl a harmadik Paltrinieri.

--
01:17

Rasovszky Kristóf hatalmas csatát vív az ezüstéremért

Olasz ellenfele ott van a magyar úszó nyomában kevéssel a vége előtt.

--
01:19

Rasovszky Kristóf ezüstérmes hosszútávúszásban!

A 10 km-es férfi nyílt vízi úszás döntőjében a szenzációsan versenyző magyar úszó nagy csatában megszerezte az ezüstérmet. Gratulálunk Rasovszky Kristófnak!

--
02:24

Már jönnek is az újabb éremesélyek

Rasovszky Kristóf ezüstérmet érő szenzációs úszása után nem kell sokat várni arra, hogy ismét magyar sportolóknak drukkolhassunk. Kajak-kenuban jön Kozák Danuta és Csipes Tamara is a reggeli programban, de láthatjuk majd párosban (két külön hajóban) a kajak egyesben kettős győzelmet arató Kopasz Bálintot és Varga Ádámot is.

--
02:26

Krizsán Xénia is folytatja szereplését

Krizsán Xéniának egyelőre nem úgy alakul a hétpróba, ahogyan előzetesen várta magától. A magyar hétpróbázó négy szám után a 19. helyen áll, nemsokára jön a távolugrás (2:40).

Zámbó István
02:32

Csizmadia Kolos döntőbe jutott 200 méteren

A férfi K-1 200 m futamában Csizmadia Kolos remekül teljesített és megnyerte a versenyét, így természetesen ott lesz a döntőben.

--
02:38

Tótka Sándor is döntős 200 méteren

A férfi K-1 200 méter futamában Tótka Sándor nagyszerű versenyzéssel az első helyen ért célba, futamgyőztesként jutott a döntőbe.

Zámbó István
02:46

Balla Virág a B döntőbe jutott

A női C-1 200 méteres számában a magyar sportoló a saját futamában nem végzett az első négyben, így a B fináléban lesz érdekelt.

--
02:48

Krizsán Xénia és a nüanszok

Krizsán Xénia első kísérletét alig 1,5 centiméterrel lépte be távolugrásban.

--
02:53

Takács Kincső is a B döntőben folytatja

A női C-1 200 méteres futamában a 27 éves magyar kenus nem jutott be az első négybe, így a B döntőben lesz érdekelt a későbbiekben.

Zámbó István
03:00

Csipes Tamara döntőbe került 500 méteren

K-1 500 m versenyszámban Csipes végig a mezőny elején lapátolva megnyerte a futamát, így mehet a döntőbe.

--
03:03

Jönnek a váltók atlétikában

Az első váltószám a női 4*100 méter első előfutamaiban a jamaicai B csapat Shericka Jacksonnal kiegészítve könnyedén biztosította helyét a holnapi döntőbe. A fináléban Shelly-Ann Fraser-Pryce és Elaine Thompson is csatlakozni fog hozzájuk.

--
03:08

Kozák Danuta is bejutott a döntőbe

A női K-2 500 méter második elődöntőjében Kozák Danuta egy sokáig szoros futamból tudta kiharcolni a döntőbe jutást. Az ötszörös olimpiai bajnok legenda végül remekül bírta a hajrát és megnyerte a futamot. Döntő 5:29-kor két magyarral, Kozákkal és Csipessel.

--
03:18

Krizsán Xénia egy helyet rontott

Krizsán Xénia 5.88 métert ugrott távolban, amivel egy helyet rontott és a 20. helyről várja a távolugrás utolsó két versenyszámát.

--
03:40

A Nádas Bence, Kopasz Bálint kettős döntőbe jutott 1000 méteren

K-2 1000 méter versenyszámban Nádas Bence és Kopasz Bálint a második helyen ért célba, így döntőbe jutott. Béke Kornél és Varga Ádám párosa az ötödik lett, és a B döntőben szállhat vízre a folytatásban.

Zámbó István
04:13

Amerikai-ausztrál döntő lesz női strandröplabdában

A csütörtöki elődöntőben az amerikai April Ross és Alix Klineman kettős mindössze 37 perc alatt nyert a svájciak ellen.

--
04:44

TÓTKA SÁNDOR OLIMPIAI BAJNOOOK!

A férfi K-2 200 méter döntőjében két magyarnak is szurkolhattunk. Közülük Tótka Sándor fantasztikusan kapta el a rajtot, Csizmadia Kolos is nagyon szépen beindította a hajót. Tótka az elejétől a végéig valami elképesztően kajakozott és megnyerte az olimpiát! Csizmadia a 4., pontszerző helyen végzett.

--
04:53

Balla Virág nyerte a B-döntőt

Balla Virág beugróként megnyerte a női C-1 200 méteres versenyszám B-döntőjét, amivel a 9. helyen zárta a versenyt. Takács Kincső a 14. pozícióban végzett.

--
04:59

Óriási meglepetés 110 gáton

Grant Holloway toronymagas esélyese volt a férfi 110 gátnak, az amerikai versenyző 24 futam óta nem kapott ki. Nyolc gátig tökéletesen futva sokkal vezetett, de végül hatalmas meglepetésre "csak" a második lett, miután elveszítette a sebességét. A jamaicai Hansel Parchment legyőzte őt.

--
05:20

Új olimpiai csúcs súlylökésben

Ryan Crouser alig hét centivel maradt el a saját maga által bő egy hónapja felállított világrekordjától. Az amerikai atléta 23.30 méteres dobással nyerte meg a férfi súlylökést.

--
05:27

Portugál/kubai siker hármasugrásban

A kubai születésű, portugál színekben versenyző Pedro Pablo Pichardo 17.98-as nemzeti csúccsal nyerte meg a férfi hármasugrást. Ezzel a 27. versenyszámban a 19. különböző ország szerezte meg az aranyérmet az atlétikaversenyeken. Elképesztő változatosság!

--
05:33

Csipes Tamara ezüstérmes 500 méteren!

A női K-1 500 méter döntőjében Csipes Tamarának és Kozák Danutának is szurkolhattunk. Mindkét magyar versenyző jól rajtolt, Csipes féltávnál a második helyen állt Lisa Carrington mögött. Csipes egyre jobban jött fel, végül a második helyen futott be, és ezüstérmes lett. Kozák a negyedik helyen ért célba. 

Zámbó István
05:52

Béke Kornél - Varga Ádám párosa a 12. helyen végzett

A K-2 1000 méteres számában a B döntő negyedik helyén végeztek, így összességében a 12.-ek lettek az olimpián.

Zámbó István
05:59

Nádas Bence - Kopasz Bálint páros negyedik lett

A férfi K-2 1000 méter versenyszámban a magyar duó óriási csatában végül a negyedik helyen végzett.

--
06:39

Megkezdték az öttusázóink is a szereplésüket

Gulyás Michelle és Kovács Sarolta megkezdték a körvívást az öttusát. Hajrá lányok!

--
06:44

Ausztrál aranyérem a férfi gördeszkásoknál

Az ausztrál Keegan Palmer nyerte a gördeszkások férfi park számát csütörtökön. A 18 éves versenyző ezzel hazája 17. aranyát szerezte Tokióban, Ausztrália pedig a győzelmek számát tekintve beállította eddigi legjobb szereplését, melyet a 2004-es athéni olimpián ért el.

Zámbó István
07:00

Ausztrália vezet a Team USA ellen az elődöntőben

45-42 az állás a félidőben a férfi kosárlabda elődöntőjében.

--
07:06

Gulyás Michelle remekül kezdett a körvívásban

Gulyás Michelle nyolc győzelem mellett három vereséggel a 3. helyen áll öttusában. Kovács Sarolta is közel áll a körvívásban az élmezőnyhöz, világbajnok versenyzőnk a 11. pozícióban 

Zámbó István
07:33

Megfordította a meccset a Team USA

A férfi kosárlabda-elődöntőben a félidei 45-42-es ausztrál vezetést követően a harmadik negyedben a Team USA összeszedte magát és 74-55-ös állással ment el az utolsó felvonás előtt egy rövid pihenőre.

--
07:43

Gulyás Michelle továbbra is jól vív

Gulyás Michelle 13 győzelemmel és 8 vereséggel, pozitív mérleggel vív, amivel jelenleg a 7. helyen áll. Kovács Sarolta a 19., tíz siker mellett 11 vereséget begyűjtve.

Zámbó István
07:55

A Team USA jutott először a döntőbe

A férfi kosárlabda első elődöntőjében Ausztrália az első félidőben még vezetett az amerikaiak ellen, aztán a harmadik negyedben 22 ponttal dobott többet a Team USA ellenfelénél és végül 97-78-ra verte riválisát.

--
08:06

Látványos versenyszám kezdődött

Nemrég kezdődött meg a női toronyugrás döntője, ami az olimpia egyik leglátványosabb versenyszáma a vizes sportok tekintetében.

--
08:26

Gulyás Michelle és Kovács Sarolta is szépen vív

Gulyás Michelle és Kovács Sarolta is a legjobb tíz között fejezheti be az öttusa első versenyszámát, a vívást.

--
08:29

Megvan az első döntős férfi röplabdában

Elsőként az orosz válogatott jutott döntőbe a tokiói olimpia férfi röplabdatornáján, miután a csütörtöki elődöntőben 3-1-re legyőzte a címvédő brazil csapatot.

--
08:40

Jól kezdtek a magyar öttusázók az olimpián

Gulyás Michelle a 7., Kovács Sarolta a 10. helyen zárta a körvívást az öttusázók nyitó versenyszámában. Nemsokára jön Kasza Róbert és Marosi Ádám, akik 9:30-kor kezdik meg szereplésüket Tokióban.

--
09:23

Fantasztikus kínai győzelem

A 14 éves Quan Hongchan nyerte a női toronyugrást, miután a döntőben egészen elképesztő versenyzést bemutatva tudott diadalmaskodni.

Kis Ádám
09:42

Magabiztosan jutott döntőbe a címvédő

Elsőként a kétszeres címvédő amerikai válogatott jutott a tokiói olimpia női vízilabdatornájának a fináléjába, miután az első elődöntőben 15-11-re legyőzte a Rióban bronzérmes oroszokat. A másik ágon a magyarok a világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes spanyolokkal találkoznak.

--
09:55

Kezdődnek az elődöntők kézilabdában

Öt perc és kezdődik a Franciaország-Egyiptom elődöntő a férfi kézilabdatornán. A franciák eddig százszázalékosak az olimpián, az egyiptomiak pedig a németeket kiejtve Dél-Korea után mindössze a második csapat, amelyik bejutott a legjobb négybe az ötkarikás játékok történetében.

--
10:07

Marosi Ádám is jól kezdte az öttusát

Marosi Ádám 5 győzelem mellett 2 vereséggel kezdett a körvívásban, amivel a verseny korai szakaszában a 7. helyen áll. Kasza Róbert 2/5-ös aránnyal a 30. lett.

Kis Ádám
10:17

Óriási csata és orosz diadal

Az orosz Albert Bacirgazijev diadalmaskodott a férfi 57 kilogrammosok döntőjében csütörtökön a tokiói olimpia ökölvívótornáján. A pehelysúlyú fináléban két, tavaly profinak állt bokszoló csapott össze, Bacirgazijev ugyanis az amerikai Duke Ragannal találkozott, aki a 2004-es athéni játékok óta először szerezhetett volna aranyat a sportágban az Egyesült Államoknak. A mérkőzést azonban az orosz kezdte jobban, az első menetet egyértelműen uralta, és az ötből négy pontozónál meg is nyerte. Ragan a másodiktól egyre jobban teljesített, a harmadikban pedig egyértelműen meggyőzőbb volt riválisánál, a sikeréhez azonban ez már nem volt elég. Az öt pontozóból az orosz háromnál, míg az amerikai kettőnél nyert, ami Bacirgazijev megosztott pontozásos, 3-2-es sikerét jelentette.

--
10:37

Marosi Ádám még mindig a Top 10-ben

Marosi Ádám a 9., Kasza Róbert a 31. helyen áll az öttusa első számában, körvívásban.

--
10:45

Hihetetlenül szoros első félidő

A francia és az egyiptomi férfi kézilabda-válogatott egy rendkívül szoros és fordulatos első félidőt követően 13-13-ra állnak az elődöntőben.

--
11:02

Remek csata a kézielődöntőben

A veszprémi Omar Yahia jó játékának is köszönhetően Egyiptom a 40. percben is döntetlenre áll a franciákkal szemben. Érik a meglepetés?

--
11:05

Marosi Ádám a középmezőnyben

Marosi Ádám 11 győzelem mellett tíz vereséget begyűjtve a 11. helyen áll a körvívásban. A másik magyar öttusázó, Kasza Róbert egyelőre a 27., nyolc sikert és 13 vereséget gyűjtve.

Kis Ádám
11:05

Megvan a karatés Hárspataki Gábor sorsolása

Elkészítették a csoportbeosztásokat a tokiói olimpia karate versenyeire. A sorsoláson kiderült, hogy a 75 kg-os súlycsoportban a magyar színeket képviselő Hárspataki Gábor japán, ukrán, amerikai és egyiptomi ellenféllel küzdhet meg pénteken magyar idő szerint 10 órától a körmérkőzéseken. Az ötfős csoportokból az első két helyezett jut aztán az elődöntőbe – akik már biztos érmesek –, és az elődöntők győztesei vívják majd a döntőt.

--
11:15

A franciák kezdik előnyből a hajrát

Vincent Gerard fantasztikusan véd, nélküle a francia kéziválogatott nem háromgólos előnyben, hanem legalább ekkora hátrányban lenne Egyiptom ellen.

--
11:16

Megvan a magyar birkózó első ellenfele

A szabadfogású birkózók 65 kilogrammos kategóriájában induló Muszukajev Iszmail az argentin Agustin Alejandro Destribats ellen kezdi meg szereplését pénteken

--
11:21

Lehet, hogy eldőlt - fantasztikus kapusteljesítmény

Vincent Gérard teljesítményére tényleg nincsenek szavak: a francia kapus 17. védését mutatta be és 47%-os teljesítményével teljesen demoralizálja Egyiptomot, amely háromgólos hátrányban kezdi az utolsó öt percet.

--
11:27

Franciaország zsinórban negyedszer döntőzhet kéziben

A francia férfi kézilabda-válogatott 27-23-ra legyőzte Egyiptomot és sorozatban negyedik olimpiai döntőjébe jutott be. Az ellenfele az elmúlt pár év két legjobb csapatából lesz egy. 14:00-tól Dánia-Spanyolország.

--
11:28

Marosi Ádám nagyot küzd a legjobb tízért

Marosi Ádám ismét visszakerült a legjobb tízbe, a világbajnok öttusázó 14 győzelemmel és 12 vereséggel áll az utolsó asszók előtt körvívásban. Kasza Róbert 11 győzelemmel és 16 vereséggel a 29. pozícióban található.

Kis Ádám
12:06

Nagy meglepetés, olasz győzelem

Óriási meglepetésre Massimo Stano nyerte meg a férfi gyaloglók 20 kilométeres viadalát Szapporóban, a tokiói olimpián. A 29 éves olasz sportoló négy kilométerrel a cél előtt állt az élboly élére, fokozatosan növelte a tempót és folyamatosan szakította le riválisait. Legtovább a japán Ikeda Koki tudott nyomában maradni, az utolsó kilométeren azonban már ő sem, így Stano magabiztos diadalt aratott.
Eredmények:
férfi 20 km-es gyaloglás, olimpiai bajnok:
Massimo Stano (Olaszország) 1:21:05 óra
2. Ikeda Koki (Japán) 1:21:14
3. Jamanasi Tosikazu (Japán) 1:21:28

--
12:12

Marosi Ádám is a legjobb tízben öttusában

Marosi Ádám a 10., Kasza Róbert a 27. helyen zárta a körvívást, az öttusaversenyek nyitó számát.

Kis Ádám
12:14

Brit és holland aranyérem a pályakerékpárosoknál

Férfi omniumban a brit Matthew Walls, míg női keirinben a holland Shanne Braspennincx győzött csütörtökön a tokiói olimpia pályakerékpáros versenyein.
Eredmények, (Izu Velodróm):
férfi omnium, olimpiai bajnok:
Matthew Walls (Nagy-Britannia) 153 pont
2. Campbell Stewart (Új-Zéland) 129
3. Elia Viviani (Olaszország) 124

női keirin, olimpiai bajnok:
Shanne Braspennincx (Hollandia) 10.622 másodperc
2. Ellesse Andrews (Új-Zéland) 0.061 mp hátrány
3. Lauriane Genest (Kanada) 0.148 mp h.

--
12:34

Pár perc és kezdődik a női vízilabda-válogatott elődöntője

12:50-kor kezdődik a magyar női vízilabda-válogatott elődöntője. Bíró Attila csapata azért ugrik medencébe, hogy története során először bejusson az olimpiai fináléba.

--
12:35

A női vízilabda-válogatott útja az elődöntőbe

A csoportmeccsek:

Orosz csapat-Magyarország 10-10

Magyarország-USA 10-9

Japán-Magyarország 13-17

Magyarország-Kína 9-11

A negyeddöntőben:

Hollandia-Magyarország 11-14

--
12:38

A másik döntős már megvan vízilabdában

A délelőtt folyamán a másik elődöntőt már megrendezték a női vízilabdatornán: Az amerikai válogatott 15-11-re legyőzte az orosz csapatot.

--
12:44

Már szólnak a himnuszok

Az uszodában előbb a spanyol, majd a magyar himnusz csendült fel. Nemsokára kezdődik a mérkőzés.

--
12:50

Megkezdődött a mérkőzés

Az első ráúszást követően a mieink hozták el a labdát. Hajrá MAGYAROK!!!

--
12:51

Magyarország - Spanyolország 0-0 (2. perc)

Garda lövése nem találja el a kaput, majd egy spanyol szabálytalanság miatt visszakapjuk a labdát, és egy kiállítás után emberelőnybe is kerültünk. Szilágyi az oldalhálót találta el.

--
12:53

Magyarország - Spanyolország 0-1 (3. perc)

Hatalmas küzdelem, kihagyott emberelőnyök mindkét oldalon. Anna Espar góljával a spanyolok szereznek vezetést.

--
12:58

Magyarország - Spanyolország 0-2 (6. perc)

Jó védekezés magyar oldalon, majd Szilágyi kapufája. Magyari kezéről a kapufára pattant a labda, majd a videobíró segítségével megállapították, hogy onnan nem a gólvonal mögé.

Garda emberelőnyös lövését Ester védi. Ortiz góljával már kettővel vezet Spanyolország.

--
13:02

Magyarország - Spanyolország 0-2 vége az első negyednek

Eddig sajnos csak a kapufát lőjük szét, nem a hálót. Az első negyedet követően 2-0-s hátrányban van a magyar válogatott.

--
13:06

HUN - ESP 0-2 (2. negyed, 3. perc)

Vályi Vanda megint elhozza a labdát, majd levágódik a lövésünk, ahogyan Tarrago lövését is blokkoljuk. Magyari védését egy magyar kontra követi. Még mindig nincs magyar gól.

--
13:06

HUN - ESP 0-3 (2. negyed, 4. perc)

Anna Espar távoli góljával már hárommal vezet Spanyolország.

--
13:09

HUN - ESP 1-3 (2. negyed, 12. perc)

Magyari újabb fontos védése, a túloldalon emberelőnybe került a magyar válogatott, amit Szilágyi Dorottya gólra is vált. MEGVAN AZ ELSŐ MAGYAR GÓL!

--
13:12

HUN - ESP 1-4 (2. negyed, 14. perc)

Spanyol emberelőny, jó magyar blokk. Keszthelyiről állítanak ki valakit. Garda fölé pattintotta. Anna Espar visszaállítja a háromgólos spanyol vezetést.

--
13:13

HUN - ESP 1-5 (2. negyed, 14. perc)

Forca góljával már négy góllal vezet Spanyolország. Maradt bő egy félideje a magyar válogatottnak csodát tenni.

--
13:16

HUN - ESP 1-5 (2. negyed, 16. perc)

Spanyol kiállítás, Bíró Attila időt kért. "Lőj egy egészségeset" - adtak egymásnak hasznos tanácsot a magyar lányok. Leimeter Dóra meg is próbálkozott ezzel, de Laura Ester kivédte a labdát.

--
13:17

HUN - ESP 2-5 (2. negyed, 16. perc)

GÓÓÓL! Illés Anna hozza közelebb a magyar válogatottat a nagyszünet előtt.

--
13:18

HUN - ESP 2-5 vége a második negyednek

A dudaszó előtt még Magyari véd egy ziccert, így "csak" 5-2 a hátrány a nagyszünetben.

--
13:22

HUN - ESP 3-5 (3. negyed, 17. perc)

Megint megkapjuk az esélyt, hogy emberelőnyben támadjunk, Szilágyi Dorottya be is lövi a fórt. Jövünk fel szépen gólról-gólra.

--
13:23

HUN - ESP 3-6 (3. negyed, 17. perc)

A 2004. októberi születésű Ruiz gyönyörű gólja visszaállítja a háromgólos különbséget.

--
13:25

HUN - ESP 4-6 (3. negyed, 19. perc)

Tarrago lövése egy hullámon elhal, majd Keszthelyi szemben a kapussal Laura Estert találta el. Magyari is véd, majd Keszthelyi kiharcolt egy ötméterest. A büntetőt Szilágyi lövi a kapuba, aki már három gólnál jár a mérkőzésen.

--
13:28

HUN - ESP 4-6 (3. negyed, 21. perc)

Magyar kiállítás, MAGYARI-VÉDÉS! Szilágyi lövésénél Ester is hárít. Gurisatti Gréta harcolt ki egy emberelőnyt, amiből Szilágyi a felső lécre lő.

--
13:29

HUN - ESP 4-7 (3. negyed, 22. perc)

Gurisatti szép csavarral küldi kapu irányába a labdát, eredménytelenül. A túloldalon Ruiz lő gólt. Van baj.

--
13:31

HUN - ESP 4-7 (3. negyed, 23. perc)

Jó magyar védekezés, emberelőny, eladott labda. Ennyi hibával sajnos egy olimpiai selejtezőt sem lehet nyerni, nem hogy elődöntőt.

--
13:32

HUN - ESP 4-8 (3. negyed, 24. perc)

García használ ki egy spanyol emberelőnyt, visszaáll a négygólos magyar hátrány. Nyolc percünk lesz csodát tenni.

--
13:34

HUN - ESP 4-8 vége a harmadik negyednek

Sajnos túl sok hibával játszottak a mieink, nem ez a magyar válogatott igazi arca az elmúlt pár év alapján.

--
13:38

HUN - ESP 4-8 (4. negyed, 26. perc)

Vályi Vanda megint elhozza a labdát a ráúszást követően. Keszthelyi Rita lövése a felső lécről a gólvonal elé pattant. Kettős magyar emberelőny, Espar kapufát lőtt. Keszthelyi kapu mellé ejtett. Telik az idő.

--
13:39

HUN - ESP 5-8 (4. negyed, 27. perc)

GÓÓÓL! Megtörik Keszthelyi Rita gól nélküli sorozata az egyenes kieséses szakaszban. Gyerünk tovább!

--
13:41

HUN - ESP 6-8 (4. negyed, 28. perc)

Rossz spanyol bejátszás, magyar kettős emberelőny. VÁLYI VANDA HASZNÁLJA KI! Két gól mínusz, négy és fél perc hátra.

--
13:42

HUN - ESP 6-8 (4. negyed, 29. perc)

Hősies magyar védekezés emberhátrányban. Vályi a kapufára lövi a ziccert. Nagy lehetőség volt, de még mindig van idő.

--
13:43

HUN - ESP 6-8 (4. negyed, 30. perc)

García is kapufát lőtt, Leimeter Dóra lövését Ester kivédte. Újabb perccel kevesebb.

--
13:45

HUN - ESP 6-8 (4. negyed, 31. perc)

Garcia újabb kapufája, magyar kiállítás, Vályi lövése megint elakadt. Másfél perc van hátra.

--
13:46

HUN - ESP 6-8 (4. negyed, 31. perc)

Egy perccel a vége előtt Gurisatti emberelőnyös lövését kapufára védi Ester, eldőlt a mérkőzés(?)

--
13:48

HUN - ESP 6-8 VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK

Spanyol hiba, Bíró Attila időkérése 21 másodperccel a vége előtt. Sajnos nincs eredménye, a magyar női vízilabda-válogatott kikapott Spanyolországtól, így a bronzéremért játszhat szombaton.

Kis Ádám
14:04

Belgium olimpiai bajnok férfi gyeplabdában

A belga válogatott nyerte meg a tokiói olimpia férfi gyeplabdatornáját, miután a csütörtöki döntőben 1-1 után büntetőkkel 3-2-re legyőzte az ausztrál csapatot.

--
14:37

Krizsán Xénia futamgyőzelemmel búcsúzott

Krizsán Xénia megnyerte a B futamot a hétpróba 800 méteres versenyszámában. A magyar atléta 2:07.65-tel idei legjobbját érte el, aminél az A futamban sem futott senki jobbat. Krizsán végül 6295 pontot gyűjtött a két nap során, amivel a 13. helyen zárta a versenyt. Az olimpiai bajnok Nafissatou Thiam lett, aki megvédte rióban megszerzett címét.

--
14:38

Történelmi aranyérem

A spanyol Sandra Sanchez Jaime nyerte az olimpiák történetének első karatés aranyérmét a tokiói játékokon.

A 39 éves bajnok a női formagyakorlat csütörtöki döntőjében a hazai közönség előtt szereplő Simizu Kijut győzte le.

--
14:53

Fantasztikus eredmény tízpróbában

A kanadi Damian Warner új, 9018 pontos olimpiai csúccsal lett aranyérmes tízpróbában. Ez minden idők negyedik legtöbb pontja, amire valaki képes volt.

--
15:08

Óriási izgalmak a második kézielődöntőben

A dán válogatott a 45. percben 21-18-ra vezet Spanyolország ellen a férfi kézilabdatorna elődöntőjében. Mikkel Hansen parádézik, de a spanyolok minden rutinjukat bevetve még visszajöhetnek a mérkőzésbe.

Kis Ádám
15:11

Megvan a Team USA ellenfele a kosárdöntőben

A címvédő amerikai válogatott után a franciák jutottak be a fináléba, miután 90-89-re legyőzték az Európa-bajnok szlovénokat a tokiói olimpiai férfi kosárlabdatornáján.

--
15:33

A címvédő bejutott a kézidöntőbe

Fantasztikus meccsen Dánia 27-23-ra legyőzte Spanyolországot. Mikkel Hansen 12 góllal vette ki a részét a címvédő elődöntős sikeréből. A szombati fináléban dán-francia mérkőzést rendeznek. A tét a halhatatlanság minden idők két legjobb kézilabdázója, Mikkel Hansen és Nikola Karabatic számára.

--
15:53

Köszönjük a figyelmet!

Véget ért a XXXII. tokiói nyári olimpiai játékok 13. versenynapja. Köszönjük a figyelmet! Tartsanak velünk a pénteki napon is, amikor újabb magyar sportolók harcolnak majd a minél jobb eredmény eléréséért.

Még több bejegyzés