Társoldalunk:

Eszükbe kellene juttatni Puskást - percről percre a holland-magyar előtt

2013.10.11. 19:24

Ez történt a pénteki holland-magyar vb-selejtező előtt.

19.43 |

Van Persie-t is bevetik

A hollandok kezdőjébe bekerült a korábban sérüléssel bajlódó MU-csatár, Robin van Persie.

Hollandia: Michel Vorm - Daryl Janmaat, Jeffrey Bruma, Ron Vlaar, Daley Blind - Kevin Strootman, John de Jong, Rafael van der Vaart - Arjen Robben, Robin van Persie, Jermain Lens.

Ezzel véget ért a meccs előtti felvezetőnk, mostantól itt olvashatja a vb-selejtező történéseit.

19.31 |

Guzmics újra a kezdőben

Egervári Sándor kihirdette a ma esti kezdőcsapatot: Bogdán - Vanczák, Guzmics, Korcsmár, Kádár - Koman, Hajnal, Varga, Dzsudzsák - Böde, Németh.

19.30 |

Locsolják a gyepet

Szűk két órával a mérkőzés előtt már rengeteg szurkoló gyűlt össze az Amsterdam ArenA-nál. Az 52 960 néző befogadására alkalmas stadion környékét már jóval a kezdés előtt ellepték a drukkerek, annak ellenére, hogy Amszterdamban reggel óta szakad az eső. Az aréna mellett felállított hatalmas Oranje Parkban - ahol minden a holland válogatottról szól - csak egy kis sátras rész alatt tudtak összegyűlni a narancsba öltözött hazaiak. Ugyanakkor a stadion körül számos fedett vendéglátóipari egység is működik, ezek teljesen megteltek, sokan az utcán ázva ácsorogtak, hogy bejussanak.

A stadion környékén egyelőre csak elvétve lehetett magyar drukkerekkel találkozni, ugyanakkor várhatóan körülbelül ezren szorítanak majd Egervári Sándor tanítványainak.

Amszterdamban szakad ugyan az eső, de a mérkőzést fedett stadionban rendezik. A hollandok viszont gondoskodtak arról, hogy vizes legyen a pálya, mivel a gyepet pontosan két órával a kezdő sípszó előtt locsolni kezdték.

19.25 |

Meglepetés a holland kezdőben

A Telegraaf szerint se Stefan de Vrij, se Bruno Martins Indi nem kezd a hollandoknál (pedig őket várták), a két középső védő Jeffrey Bruma (PSV) és Ron Vlaar (Aston Villa) lesznek.

19.20 |

Narancsok a fehérek ellen

A holland válogatott a szokásos narancsszínű szerelésében játszik majd, míg a magyar válogatott fehér mezben, fehér sortban és fehér sportszárban lép pályára.

19.15 |

Egy helyi magyar, aki nem lesz a stadionban

"Nincs jegyem, 50 eurót sokalltam érte, húszat még kifizettem volna. Szerintem 3-1 lesz a hollandoknak, védelem nélkül nem lehet meccset nyerni" - mondta az Amszterdamban tanuló Marci, aki maga is futballozott, igaz, csak a Budapest-bajnokságban, mielőtt Hollandiába utazott egy ösztöndíjnak köszönhetően.

19.05 |

Két csinos szambatáncos

Egy csomó dobos és két csinos szambatáncos várt valamire vagy valakire a stadion parkolójában. A lányoknak nem lehetett melegük a hűvös időben, azt viszont nem sikerült megtudnunk, hogy ők fogják-e a hangulatot felforrósítani a meccs előtt, vagy egy másik rendezvény miatt voltak a stadionban.

19.00 |

Böde: Nekünk minden mindegy

Nikolics elszánt, Bödének minden mindegy - nyilatkozatok a tegnapi edzés után.

 

18.55 |

Mi mind magyarok vagyunk

"Sajnos ki fogunk kapni 3-1-re" - mondta a Franciaországban idegenlégiósként szolgáló Krisztián, aki 1200 kilométert utazott, hogy a helyszínen drukkoljon a csapatnak.

Barátja, az Esztergomból érkező Dénes nem tudta, hogy a tippjénél az szívére vagy az eszére hallgasson, végül köztes megoldást választott, és egy 1-1-et mondott.

A társaság harmadik tagja, a felvidéki Majorból érkező Laci bácsi azt mondta, ha az elején gólt kapunk, akkor nem ússzuk meg négy alatt, de erre gondolni sem mer, inkább abban bízik, valahogy kicsikarunk egy egygólos sikert. "Van egy fontosabb dolog is az eredménynél, mégpedig az, hogy mi mind magyarok vagyunk" - hangzott a szentimentális befejezés a kis csoport rangidősétől.

18.45 |

A nap legelszántabb drukkere

Egy magyar szurkoló angolul felírta egy táblára, hogy jegyet vennék, és az esőben azzal járt-kelt a stadion környékén, hátha szerencséje lesz, és bejut.

18.38 |

Mozi és sramli

Be sem kell menni a stadionba ahhoz, hogy az embert elkapja a meccshangulat, az Amsterdam ArenA környékén ugyanis hihetetlenül nagy nyüzsgést tapasztaltunk két órával a kezdés előtt. A stadion környékén van minden, ami szem-szájnak ingere, ajándékbolt, temérdek bár és még mozi is, elég komoly minőségi különbség ez a magyar viszonyokon szocializálódott látogatónak. A holland válogatott drukkereinek külön kávézó volt fenntartva, ahol akkora volt a tömeg, hogy a biztonságiak csak akkor engedtek be valakit, ha kijöttek páran bentről, ahonnan sramlit idéző zene szólt - látszólag mindenki nagy örömére.

18.15 |

Lágy emelés

És már gól is van! Özbiliz lágy emeléssel szerzett vezetést az örményeknek Bulgária ellen. A vendégek ráadásul már emberhátrányban játszanak.

 

17.55 |

Gyógyulj meg, Akeem!

A magyar focisták és a stáb tagjai is nagy örömmel fogadták az Akeem Adamsről érkező javuló híreket, és a maguk szerény eszközével ők is igyekeztek hozzájárulni a további javuláshoz: videón küldték el jókívánságaikat a Ferencváros labdarúgójának.

 

17.38 |

Séta, ebéd, pihenő

A magyar válogatott délelőtt az amszterdami szálláshoz közeli parkban tartott egy félórás sétát, a várakozásokkal teli, kedélyes hangulatot csak az egész délelőtt szakadó eső rontotta el. A séta végén Egervári Sándor ismertette a ma esti kezdőcsapatot a játékosokkal, majd ebéd és csendes pihenő következett - írja az mlsz.hu.

A délutáni pihenő után egy utolsó taktikai megbeszélést tart Egervári Sándor, majd 18.30 órakor a csapat elindul az Amsterdam ArenA-ba, a 20.30-kor kezdődő mérkőzés helyszínére.

17.34 |

Capello biztatása

Pár hete Magyarországon járt az oroszok kapitánya, Fabio Capello, akit a magyarok amszterdami esélyeiről is kérdezték az újságírók. "A legjobb csapatok ellen nagyon keményen kell játszani. Nem tudom, mi fog történni, de ha a hollandok kísérletezgetni akarnak, és betesznek pár új játékost, akkor a magyaroknak lehet esélyük."

17.25 |

Jerevánban már játszanak

Az első pénteki európai selejtező már megkezdődött, de az Örményország-Bulgária fél óra után még nem hozott gólt.

17.05 |

Dzsudzsák a pénzt választotta

Minden tisztességes futballdrukker már órákkal a meccs előtt megkezdi a ráhangolódást, Amszterdamban sincs ez másképp, a belváros kis mellékutcáinak kocsmájában rengeteg holland mezes ember kapaszkodott a sörös korsókba. Egy négyfős, igen jókedvű társaság szakmázott velünk egy sort: szerintük Van Persie-t hiába várják a lapok a kezdőbe, a MU támadója helyett Kuyt fog kezdeni, akitől ők gólt is várnak, ahogyan Lenstől és Robbentől is. Egyikük azt kérdezte, ki fog játszani a magyaroknál, mire társa egyből rávágta: Puskás! Amikor arról érdeklődtünk, emlékeznek-e még Dzsudzsák Balázsra, mindannyian bólogattak, hozzátéve, jó kis játékos volt a PSV-ben. "Most hol játszik? Moszkvában? Akkor a pénzt választotta" - jegyezte meg egyikük.

16.44 |

A 94. percben elértük a pótselejtezőt

Tizenöt éve, éppen október 11-én már sikerült. Döntetlen kellett a pótselejtezőhöz a Finnország-Magyarország vb-selejtezőn, és a hazaiak ugyan vezettek, de a 94. percben minden idők egyik legmulatságosabb öngóljával sikerült 1-1-re lehozni a meccset, így a mieink elérték a playoffot. (A jugoszlávok aztán 12-1-re legyőztek minket, de ez már egy másik történet.)

 

16.25 |

Focistáink a piros lámpásban?

"Két dolog viaskodik bennem, a realitás és a csodavárás. Az előbbi azt mondatja velem, hogy kikapunk, hiszen a hollandok 13 éve nem kaptak ki tétmeccsen hazai pályán. Ugyanakkor titkon abban bízom, hogy az óriási tét azt hozza ki a játékosainkból, hogy képesek lesznek a bravúrra, és egy hajrában szerzett góllal 1-0-ra nyerünk" - merengett az esélyeken István, aki társaival együtt repülővel érkezett Budapestről, és még a hétvégét is Amszterdamban töltik majd.

István azt monda, a bukaresti 3-0-s vereség után sem ábrándult ki a válogatottból, ugyanakkor abban bízik, a játékosoknak az egy olyan kijózanító pofon volt, amely arra ösztönzi őket, hogy Hollandiában nagyon odateszik magukat. A szurkoló érdekes dolgot osztott meg velünk, amikor azt állította, a meccs délelőttjén magyar focistákat látott a piros lámpás negyedben. "Neveket nem akarok mondani, de olyanokról van szó, akik benne lehetnek a kezdőben" - mondta.

Előző
  • 1
  • 2
Következő